Scivation Xtend Ürünü Nasıl Bir Bcaa?

 

Profesyonel olsun ya da olmasın… Yorucu antrenmanlar çıkaran bir sporcu için vücudunun toparlanma süresinin kısa olması hayati öneme sahiptir. Özellikle ağırlık antrenmanı yapan sporcular, etkinlik sonrasında büyük yorgunluk yaşarlar. Ayrıca bu yorgunluğa, laktik asit birikiminden kaynaklanan kas ağrıları da eklenir. Scivation Xtend, bu noktada tüm sporculara destek olmaktadır.

Scivation Xtend , toz formunda üretilen bir BCAA supplementidir. Branched Chain Amino Acid(BCAA) dallı zincirli amino asit anlamına gelmektedir. BCAA amino asit topluluğu, kaslarda bulunan proteinlerin %30 – %40 kadarını oluşturmaktadır. BCAA; besinin Valin, Lösin ve İzolösin amino asitlerine indirgenmiş halidir. Bu amino asitler sayesinde, spor sonrası oluşan beden yorgunluğunun önüne geçilerek daha sonraki idmanların da daha dinç çıkarılmasını sağlamaktadır.

BCAA ürünleri arasında, 2015 yılının Türkiye’ deki tercih edilme şampiyonu olmuştur.  Scivation Xtend, dünyada en fazla satılan BCAA ürünü unvanını kazanmıştır. Bu unvanını yaklaşık olarak 10 yıldır korumaktadır. Hızlı emilime sahip olması sayesinde antrenman esnasında enerji verici özelliğe sahiptir.

 

 

Scivation Xtend İçerik ve Performansa Etkisi

Antrenman çıkarmak özellikle de ağır antrenmanların üstesinden gelebilmek denilince, akla BCAA supplementleri gelmektedir. Bu ürünler, daha dinç ve antrenmanları tam olarak tamamlamaya olanak sağlar. Bu supplement 30 servis olarak üretilmiştir.

Scivation Xtend Bcaa ürünü antrenman çıkarma hususunda diğer supplementlerden ayrılmaktadır. Bu supplementin antrenman esnasında da kullanılabilir oluşu ve vücutta bulduğu hızlı etki, ağır antrenman çıkaran sporcularca tercih sebebi olmaktadır. Ürünün sağladığı temel faydalar şu şekildedir;

  • Yağ yakımı
  • Kas gelişimi
  • Kas onarım / Toparlanma süreci

Scivation Xtend’ in bir servisindeki(12,3 gram) içerik değerleri ise şöyledir;

  • Lösin / 3.500 miligram
  • Valin / 1.750 miligram
  • İzolösin / 1.750 miligram
  • Glutamin / 2.500 miligram
  • Potasyum / 170 miligram
  • Sodyum / 220 miligram

 

Scivation Xtend Aroma Çeşitleri

            Aromatik yönden zengin bir duruşa sahip olan Scivation Xtend, sporcuya geniş bir yelpaze sunabilmektedir. Tek dez avantajı ise uzun süreli kullanımlarda tatlı tadının biraz fazla gelebilmesidir. Çeşitleri şu şekildedir;

  • Ananas
  • Karpuz
  • Ahududu
  • Yeşil Elma
  • Mango
  • Karışık Meyve

 

Böylesine geniş bir tat yelpazesi sunan Scivation Xtend supplementinin karışım başarısı ise oldukça yüksektir. Toz formdaki bu ürün kullanım açısından sporcuya kolaylık sağlamaktadır.

Tüm aromaları 30 servis sayısına sahip olmakla birlikte, aromalar arasında ortalama 10 ya da 20 gram kadar farklılıklar bulunabilmektedir.

 

Scivation Xtend Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

30 servisten oluşan bu supplementin kullanım tavsiyesi şöyledir;

1 servis(12.3 gram) ortalama 200 – 400 ml su ile karıştırılır. Bu karışımdaki sıvı miktarı tat yoğunluğuna bağlı olarak sporcuya göre değiştirilebilir. Bu iki malzemenin karıştırılması shaker aracılığı ile 10 ya da 15 sn çalkalanma yöntemi ile gerçekleştirilebilir. Shaker olmayan durumlarda ise Scivation Xtend’ in topaklanma önleyici formülü sayesinde, kap içerisinde kaşık vb malzeme yardımı ile karıştırılabilir.

 

Yukarıda bahsedildiği gibi sıvı miktarı belirtilen aralıklarda olmak şartıyla 1 servisin sporcu seviyelerine göre kullanılışı şöyledir.

 

Başlangıç seviyesi; 1 servis antrenmandan ortalama 20 dk önce, antrenman esnasında ya da antrenmandan  hemen sonra kullanılabilir.

Orta seviye; 1 servis antrenmandan ortalama 20 dk önce, antrenman esnasında ya da antrenmandan  hemen sonra kullanılabilir.

İleri seviye; 1 servis antrenmandan ortalama 20 dk önce, antrenman esnasında ya da antrenmandan  hemen sonra kullanılabilir.

Scivation Xtend Ürününü Satın Al

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir