Şınav Çekerek Kas Yapın

Şınav Çekerek Nasıl Kas Yapılır?
Şınav Çekerek Nasıl Kas Yapılır?
Via Lopez Robin / Unsplash

Şınav çekmenin vücut için birden fazla yararı bulunur. Kasları güçlendirmenin yanı sıra vücudu komple çalıştırarak zinde kalmayı sağlar. Şınav çekmenin belirli kuralları vardır. Bu kurallara uyularak doğru taktik ile şınav çekildiği takdirde kısa sürede çekilen şınavlardan verim almak mümkün olur. Yanlış çekilen şınavlarda kolaya kaçma olayı sıklıkla yaşanır. Kolay bir şekilde çekmek ve bitirmek için değiştirilen şınav teknikleri, belki kolay olarak seti bitirmeye yarar ama vücuda herhangi bir faydası olmaz. Bunun yanı sıra herhangi bir sakatlık yaşanması da muhtemeldir.

 

Doğru Şınav Çekme Teknikleri

Şınav doğru çekilmediği takdirde vücut için faydası çok a olan bir harekettir ve boş yere yorulmaya sebep olur.

Doğru şınav teknikleri ile bütün vücudu çalıştırmak mümkündür. Doğru şınav tekniğini uygulamak için öncelikle yerde pozisyon alındığında ellerin yeri kavraması gerekir. Stabilize bir duruş pozisyonu oluşturulduktan sonra çekilecek şınav ile kasların doğru çalışması mümkün olacaktır. Yerin tam olarak kavranması, hareketin doğru yapıldığına dair bir delildir.

Şınav çekilirken hiç bilinmeyen bir özellik vardır ki bu da kalçaları sıkmak gerektiğidir. Nasıl ki plank hareketi uygulanırken kalça kasları sıkılıyorsa, şınav çekilirken de kalça kaslarının kasılması gerekmektedir.  Kalça kasını sıkmadan da şınav çekilebilir ancak bu işlem doğru ve etkili sonuçlar vermez. Kalçayı sıkmadan çok daha fazla ve etkisiz bir şınav çekilirken, kalça sıkılarak daha az sayıda ama etkili şınav çekilir.

Şınav esnasında dirsekler gövdeye yakın tutulmalıdır. Dirseklerin yana açıldığı bir şınav hareketinde şınav egzersizi amacından sapmış olur. Dirseklerin vücuda olabildiğince yaklaştırılmasını varsayan şınav hareketinde mümkün olduğunca eğilmek ve gerilmek gerekir. Düz bir şekilde gerçekleştirilen şınav hareketinde dirseklerin de düz bir eksen üzerinde hareket etmesi, hareketin doğru gerçekleşmesini sağlar.

 

Doğru Şınav Nasıl Çekilir?
Via Pixabay / Pexels

Şınavın Vücuda Faydaları

Şınavın, vücutta bilinmeyen birçok faydası bulunur. Öncelik olarak omuz ve göğüs bölgesinde oldukça etkili bir egzersizdir.  Diğer birçok egzersiz yapıldığı sırada yorulma ve zarar görmeye başlayan omuzlar bu hareket ile dinlendirilerek güç kazanır.  Düzenli şınav çekilmesi, vücutta belirli bir zaman sonra düzgün çalışan kaslar anlamını taşır. Üst gövdenin komple çalışmasını sağlayan şınav ile bütün kaslar çalıştırılarak üst gövdenin neredeyse her kası aynı gelişim sürecine girmeye başlar.

Şınavı düzenli çekmek vücuttaki tüm kasların gelişmesini de sağlamaktadır. Karın kasları üzerinde oldukça büyük etkiye sahip şınav egzersizi ile dikkat çekici karın kasları elde edilebilir. Yağların bölgeden erimesini ve parçalanmasını sağlayan şınav ile düzenli takip sonucu karın kası elde edilebilir. Şınav çekmenin vücuda kas yapmasının yanı sıra vücuda enerji verici de özelliği bulunur.  Merkezi sinir sistemini etkilemeyen şınavı düzenli olarak çekerek enerji kazanmak mümkündür. Vücudu yormayan bu egzersiz ile çok kısa zamanda hem sağlıklı kalmak hem vücut şekillendirmek hem de kasları çalıştırmak mümkün olur.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Metabolizma Hızınızı Artıracak 7 Etkili Yöntem

 

Şınav Çekerek Kas Yapmak Mümkündür

Şınavın düzenli olarak çekilmesi, vücuttaki kas kütlesinin artmasını sağlar. Spor salonlarında harcanan zaman ve emeğin karşılığı çoğu zaman uzun vadede gelişen bir vücuttur. Özellikle üst gövde ve sırt bölgesinde etkili olan şınav egzersizi, vücuda en direkt yoldan kas yapma imkânı sunar.  Doğru teknikler kullanılarak ve şınavın doğru bir şekilde çekilmesi için uğraş vererek, dikkat çekici kaslara sahip olmak mümkündür.

Via 5132824 / Pixabay

Şınav hareketi, tüm kol kaslarını da çalıştıran bir harekettir. Buna ek olarak kalça ve omuz bölgesini de çalıştırarak geliştirir. Sadece kollar üzerinden gerçekleştirilen bu hareket ile kol kasları belirli bir dönem sonra ihtiyaç duyduğu geniş kaslara sahip olabilmektedir. Hem elleri hem kolları omuza kadar aynı anda çalıştıran ve sıklaştıran şınav, uzun vadede etkili olabilecek sonuçlar meydana getirir. Karın ve kalça bölgesindeki şekillenme konusunda da şınavın etkisi büyüktür. Kalçayı sıkarak gerçekleşen şınav hareketi ile kalça şekle girerek fazlalıklarından kurtulur ve kaslar belirgin bir özellik kazanır. Doğru nefes taktiği ve düzenli beslenme ile de şınavın göbek kasları üzerindeki etkilerinin görülmesi muhtemeldir. Diğer hareketlere hiç gerek duymadan kısa zamanda sadece şınav çekilerek te, diğer egzersizlerin vereceği kas oranına sahip olmak mümkündür.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Kol Kaslarım Neden Gelişmiyor?

 

Her Gün Düzenli Şınav Çekilerek Kas Oluşumu Artırılabilir

Şınav, kolları yorsa da aslında vücudu dinlendiren bir harekettir. Merkezi sinir sistemi üzerinde hiçbir etkisi bulunmayan şınav hareketi ile vücut da beyin de yorulmaz. Sadece verilen ağırlıktan dolayı omuzlar ve kollar yorulur.  Her gün düzenli çekilecek şınavlar ile her şeyden önce omuz sağlığı garanti altına alınır.  Omuz sağlığı açısından büyük öneme sahip şınavı her gün çekmek, sağlıklı omuz kaslarına ve kol kaslarına sahip olmayı sağlar. Gün içerisinde setler halinde gerçekleşecek şınav hareketleri ile vücudun kas yapısına katkı sağlamak mümkündür. Sabah öğlen ve akşama dağıtılacak parça setler ile hem sağlıklı kas yapısı elde etmek hem de daha kısa sürede etkili sonuçlar almak mümkün olur.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir