Spinning Egzersizi ile Bir Saatte 900 Kalori

Spinning Egzersizleri
Spinning Egzersizleri
Via Erlend Ekseth / Unsplash

Obezite ve aşırı kilo alımının çok sık görüldüğü günümüzde kısa sürede fazla yağ yakmak amacı ile geliştirilen egzersizlerden birisi de spinningdir. Bu egzersiz yoğun ve düşük tempolarda tüm vücudunuzu çalıştırdığı için bir saatte 900 kalori yakmanızı sağlar. Düşük tempoda uygularsanız 500-600 kalori yakabilirsiniz. Tempolu ve vücudu sıkıştıran bu egzersiz türü son yıllarda en fazla yağ yaktıran egzersizdir. Egzersizi yapan kişinin kilosu ile orantılı olarak yakılan kalori miktarı artmaktadır.

Özellikle kadınların son yıllarda en çok ilgilendikleri bu egzersiz tüm vücut yağlarının yakımında etkilidir. İnce ve fit bir vücuda sahip olmak isteyen kişiler tercih ederken temposu sporseverlerinde ilgisini çekmektedir. Spinning dersinde etkili olabilmek ve yeterince yağ yakabilmek için ilk kural dengeli beslenmektir. Vücut direnci fazla olan kişiler için uygun olan bir egzersiz türüdür. Yoğun bir tempo gerektirdiği için kalp hastalığı olan kişilere önerilmemektedir. Farklı hastalıklarınız varsa doktorunuza danışmadan bu egzersizi yapmayınız.

 

Spinning Egzersizi Nasıl Yapılır?

Spinning sabit bisiklet üzerinde genel olarak yoğun tempolu hareketler şeklinde yapılır.  Bir çeşit aerobik şeklidir. Hareketli ve yüksek sesli müzik eşliğinde genellikle iç mekânda yapılır.  Bisiklet turlarındaki hareketler yapılıyormuş gibi ritim tutarak iniş ve çıkış hareketleri tekrarlanır. Genellikle 30 – 60 dakika arası yapılır. Havaların güzel olduğu mevsimlerde dışarıda yaparak motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

Egzersiz yaparken tüm kaslarınız çalışır. Özellikle bacak kaslarını yoğun olarak çalıştıran bu egzersiz kısa zamanda yağ yakmanıza yardımcı olur. Egzersiz yapmaya başladığınızda vücudunuzu zorlamak için pedal direncini artırabilirsiniz. Bacak kaslarınızın gücünü çok zorlamadan ve dizlerinize çok yük bindirmeden uygun direnci bulmanızı öneririz. Direnci fazla olan pedal sadece vücudunuzun zorlanmasını sağlar. İstediğiniz performansı alabilmek için doğru pedal direnci şarttır.

 

 

Spinning Egzersizi Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Spinning çok hareketli bir egzersizdir. Etkili ve doğru yapabilmek için hazırlık süresi gerekir. İlk önce üzerinize sizi rahatsız etmeyen, esnek ve ter çeken bir kıyafet giymeniz gerekir. Efor sarf ettiğinizde vücudunuz su kaybeder. Egzersiz sırasında içmek için mutlaka suyunuzu hazırlayınız. Efor sarf ettiğinizde bilinç kaybı yaşamamak için spor öncesi dengeli beslenmeniz gerekir. Spinning aç karnına uygulanacak bir egzersiz değildir. Açken yapıldığında kan şekerinizin düşmesine ve hidrat kaybı nedeni ile baygınlık geçirmenize neden olabilir.

Egzersiz sırasında sizleri rahatsız etmemesi için saçlarınızı toplayarak bandana kullanabilirsiniz. Aşırı terlemeye neden olan bir egzersiz olduğu için mutlaka yanınıza bir havlu almalısınız. Saymış olduğumuz bu hazırlıklar etkili bir spinning yapabilmeniz için yeterli olan hazırlıklardır. Hazırlıklarınızı eksiksiz yapmanız hem vücut sağlığınızı korumanıza yardım eder hem de yaptığınız egzersizden keyif almanızı sağlar.

 

Spinning Egzersizi İçin Bisiklet Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Spinning egzersizinde istediğiniz performansı gösterebilmeniz için doğru bisiklet seçimi çok önemlidir.  Bu egzersiz için üretilen bisikletler genellikle aynı görünse de performansı etkileyen detayları bulunur. Bu nedenle bisiklet seçerken dikkatli olmanızda yarar vardır. Egzersiz yaparken destek almanız gereken sele yüksekliği sizin için ideal olmalıdır.

  • Pedal seviyesini en aza indirin.
  • Ayağınızı pedala koyduğunuzda dizinizi bükebiliyorsanız sele yüksekliği sizin için idealdir.
  • Bisikletin gidon seviyesi sırtınızın kasılmasına izin vermeyecek kadar yüksekte olmalıdır. Aksi halde spor yaparken sırt kaslarınızda ağrı meydana gelebilir.
  • Pedal direnci egzersiz performansınızı etkileyen en önemli faktördür. Spinining yapmaya yeni başladıysanız pedal direnci zayıf olan bisikletleri tercih edin. Seviyeniz ilerledikçe pedal direncini artırabilirsiniz.

 

Spinning Faydaları
Via Marybettiniblank / Pixabay

 

Spinning Egzersizinin Faydaları Nelerdir?

Spinning fit bir vücuda sahip olmak amacı ile yapılan bir egzersiz olsa da genel vücut sağlığına da olumlu etkileri çok fazladır. Egzersizin vücudumuza sağladığı yararları sıralayacak olursak;

  • Kan akışının hızlanmasını sağladığı için dolaşım sistemini destekler.
  • Kısa sürede çok fazla kalori yakımını sağladığı için kilo vermek isteyenlere yardımcı olur.
  • Endorfin hormonunun salgılanmasını hızlandırdığı için kişinin mutlu olmasını sağlar.
  • Vücut kondisyonunu önemli ölçüde artırır.
  • Kardiyovasküler sistemin çalışmasını destekler.
  • Spinning toplu olarak yapılan bir spor olduğu için kısa sürede sosyalleşmenizi sağlar.
  • Yaşam şeklinizi düzenler.
  • Metabolizmayı hızlandırır ve beslenme düzeninizi olumlu yönde etkiler.
  • Kalça ve bacak bölgesinin şekillenmesini sağlar.
  • Selülit oluşumunu önler.

Saymış olduğumuz bu faydalardan yararlanabilmek için haftada en az 2 defa düzenli yapılması gerekir. Antrenmanı evde uygulamak isteyen kişiler için spinning bisikleti eve alınabilir. Sizler de kısa sürede maksimum yağ yakımına ulaşabilmek için bu egzersizi mutlaka denemelisiniz.

 

Spinning Egzersizi Sonrasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

  • Vücudu zorlayan ve yoran bir spor olduğu için sonrasında etkili bir dinlenme yapılmalıdır.
  • Spor yaparken vücudunuzu aşırı zorladıysanız esneme ve germe hareketlerini uzun süre yapmamalısınız.
  • Egzersiz bittikten sonra proteinden zengin bir öğün ile beslenin.
  • Egzersiz sırasında kaybettiğiniz suyu almak için bol bol su için.
  • Egzersizden sonra kas ağrılarının oluşmasını önlemek için mutlaka duş alın.

Spinning Dersinde Daha Fazla Yağ Yakmanızı Sağlayacak Olan L-Carnitin Ürünlerini Buradan İnceleyebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir