Spor Salonunda Acemi Gibi Görünmemek İçin 7 İpucu

Spor Salonunda Acemilik
Spor Salonunda Acemilik
Via
Anastase Maragos
/ Unsplash

Farklı nedenlerden dolayı spor yapmaya karar verebilirsiniz. Bazen aileniz, bazen daha sağlıklı olmak, bazen de atletik bir vücuda sahip olmak için spor yapmak tercih sebebi olabilir. Ne olursa olsun, ilk başlayacağınız yer farklı olmayacak; spor salonu.

Spor salonuna ilişkin birçok bilgiye sahipsinizdir, muhtemelen. Aletlerin nasıl kullanıldığı, hangilerinin ne işe yaradığı ve dahası. Ama hala yeni başlayanların yapmış olduğu hataları yapmadığınıza emin misiniz? Farkında olmadan yaptığınız hatalar, boşa kürek çekmenize neden olabilir. Ayrıca spor salonunda acemi bir görüntü çizmenize neden olur. İşte bu yüzden yazımızın devamını okumanız gerekiyor. Böylece spor salonunda acemi gibi görünmemek için 7 ipucu hakkında detaylı bilgi sahibi olacaksınız.

 

1. Tecrübeli Bir Egzersiz Partneri

Acemi gibi görünmek ve acemi hataları yapmak istemiyorsanız, kendinize deneyimli bir antrenman partneri bulun. Böylece ortağınız sizi doğru bir şekilde yönlendirir. Spor salonunun genel görgü kuralları ve antrenman şekillerinde basit hatalar yapmanızı önlemiş olacaksınız. Bütün bunlar ise sizi, diğer gibi tecrübeli gösterecektir.

 

2. Spor Kıyafetleri

Spor salonu için özel kıyafetler almanız gerekeceğini unutmayın. Özel spor kıyafetleri denildiği zaman aklınıza çok pahalı ürünler gelmesin. Rahat bir atletik şort, spor ayakkabısı, çoraplar ve üzeriniz için tişört. Bu kıyafetler ile spor salonunda adeta bir profesyonel gibi görüneceksiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Yağsız Kas Kazanımı İçin Püf Noktalar

 

3. Personel ile İletişim

Spor salonundaki eğitmenler ile sadece kayıt sırasında ilişki kurmayın. Spora başladıktan sonra iletişiminizi mutlak surette geliştirin. Salon görevlileri ve eğitmenlerle olan ilişkileriniz, size güvenirlik kazandırır. Ayrıca bu ilişkileriniz sayesinde ücretsiz ipuçları alabilir ve antrenmanlarınızı daha etkili hale getirebilirsiniz. Diğer sporcularla başlangıçta arkadaşlık kurmak zor olabilir. Ancak sizinle konuşması için para ödenen kişilere karşı böyle bir zorluk yaşamazsınız.

antrenman partneri
Via Luis Quintero / Unsplash

 

4. Çömelme Pedi

Halter kaldırırken doğru pozisyon almanız gerekir. Çömelme pedi, açıkça “ben acemeyim” denilen bir durumdur. Bu hatayı yapmaktan kaçının. Haltercilerin ağırlığı hissetmesini ve kontrol etmesini engelleyen bir yöntemdir. Bu şekilde ağırlık kaldırmak, üst sırt kaslarınızın kodlanmasına neden olacaktır. Doğru bir şekilde ağırlık kaldırmak, başlangıçta sizi ekstradan yorabilir, ancak zaman içinde alışacaksınız.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Halter Kaldıran Sporcuların Yaptıkları Antrenmanlar

 

5. Telefon Kullanma

Spor salonlarında egzersiz aralarında dinlenmeniz ya da daha hafif egzersizler yapmanız gerekir. Eğer bu sürede telefonla meşgul olursanız, zaman kontrolünü kaybedersiniz. Bundan dolayı hem etkili sonuçlar almak, hem de acemi gibi görünmemek için telefondan uzak durun. Boş zaman bulduğunuzda farklı aktivitelere yönelmeniz, daha profesyonel görünmenize neden olacaktır.

 

6. Egzersiz Çeşitliliği

Sınırlı sayıda kol hareketlerini yapan bir cılız iseniz, muhtemelen acemisiniz demektir. Bunun yerine mutlak surette çok sayıda, farklı egzersiz yapmanız gerekir. Bomba gibi kol kasları için bu içeriğimize göz atabilirsiniz.

 

7. Etiketler

Yeni başlayanlar ve acemiler, spor aletlerindeki egzersizleri okur. Böylece hareketlerin nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışırlar. Ancak bunun doğru bir yol olduğunu söylemek zordur. Çünkü bu şekilde hem acemice bir görüntü verirler, hem de hareketleri öğrenemezler. Bunun yerine deneyimli bir ortaktan ya da eğitmenlerden yardım almak daha mantıklı olacaktır. Hatta diğer sporcuları izleyerek de hareketlerin nasıl yapılacağını öğrenmek mümkün olabilir.

 

SONUÇ

Yukarıda yer alan ipuçları, sizin acemi gibi görünmenizi engeller. Her ne kadar spor salonuna yeni başladığınız anlaşılacaksa da, bu konuda acemi olmadığınız şeklinde bir görüntü verirsiniz. Ayrıca bu hususlar, daha etkili kas yapmanıza da yardımcı olacaktır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir