Spor Yapan Kadınların Göğüslerinin Küçük Olması Tesadüf Mü?

Büyük ihtimalle farketmişsinizdir. Yüzme, futbol, koşu, basketbol, voleybol, ağırlık veya herhangi bir Olimpiyat sahası… Hangi alanda olursa olsun, spor yapan kadınların memeleri genellikle oldukça küçüktür. Bu, tüm Dünya’da karşılaşılan bir durumdur ve son derece normaldir.

Tüm kadınların ve memeli hayvanların dişilerinin memeleri, aynı temel anatomiyi paylaşır: bağ doku, lenf düğümleri, loplar, lopçuklar, süt kanalları ve yağ. Bir dişi memesinin büyük bölümü adipoz doku olarak da bilinen yağ dokusundan oluşur. Sayısal olarak, ortalama bir dişi memesinin hacimce %7-56 arası, kütlece %3.6-37.6 arası yağ dokusudur. Geri kalanı ise, saydığımız diğer dokulardan oluşur.

Spor sırasında vücutta yeterince şeker bulunmadığında, genellikle ikincil depo olarak yağlar kullanılır. Bunun için vücuttaki birçok depo seferber edilir ve nihayetinde, memelerdeki yağ dokusu da bundan nasibini alır. Spor yapan kadınlardaki meme küçülmesinin en önemli sebebi, spor yapmanın yağ dokusunu parçalıyor olmasıdır. Hacimce genellikle yarısından fazlası yağ olan memelerin içerisindeki yağ dokusu %6-7 dolaylarına indiğinde, meme de büyük oranda yarı yarıya ufalacaktır.

Bazı erkeklerde meme oluşumunun daha kadınsı olduğunu farketmişsinizdir. Jinekomasti adını alan bu durum meme dokusu değilse büyük oranda yağ yüzünden bu görüntüdedir ve sporla giderilebilir. Yukardada belirttiğimiz gibi vücut yeterli şeker bulunmadığından yağ dokusunu parçalayacaktır ve bütün vücuttaki yağlar gibi meme bölgeside küçülecek ve şekillenecektir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir