Spor Yapmanın Cinselliğe Artıları Ve Eksileri

Spor Yapmanın Cinselliğe Etkileri
Spor Yapmanın Cinselliğe Etkileri
Via George Desipris / Pexels

Günlük düzenli bir şekilde spor yapmanın cinsel yaşam üzerinde de olumlu yönde etkisi bulunuyor. Bilimsel olarak da yapılan bazı araştırmalar sonucunda düzenli sporun beraberinde daha fit bir vücut yapısına sahip olunmasına ve bu durum sonucunda ise bireylerde yaşam kalitesinin yükselmesini sağlıyor. Bu durum neticesinde ise bireylerde özgüven duygusu pekişmesini ve daha kaliteli bir cinsel yaşama sahip olmasını sağlıyor.

Spor yapmanın cinsel yaşama faydaları nelerdir? Kaliteli bir cinsel yaşam için spor doğru bir biçimde nasıl yapılır? Tüm detaylar yazımızda.

 

Spor Yapılması Cinsel Yaşamı Destekliyor

Uzmanlar tarafından da dile getirildiği üzere günlük yeterli düzeyde ve düzenli bir biçimde spor yapılması cinsel yaşamı destekliyor. İktidarsızlık problemine maruz kalan erkekler genellikle çareyi cinsel ürünlerde arıyor. Fakat yapılan araştırmalar sonucunda düzenli sporun sağlıklı kan akışını da desteklediği ve bunun neticesinde de iktidarsızlık probleminin giderilmesine yardımcı olduğu gözlemlenmiştir. Özellikle HIIT adını alan özel ve yüksek yoğunluklu spor aktivitesi damarlarda yer alan kan akışının daha düzenli bir biçimde işlev görmesini destekliyor. Ayrıca bu durum kas hacmi üzerinde de pozitif etkiler sunuyor.

 

Spor Yapılması Seks Süresini Yükseltiyor

Bilimsel olarak yapılan gözlemlemeler neticesinde günlük düzenli spor aktiviteleri yapılması beraberinde seks süresinin uzamasına destek olduğu gözlemlenmiştir. Kaliteli bir cinsel birliktelik yoğun enerji harcanması anlamına gelir. Bu da partnerlerin cinsel birliktelikten maksimum düzeyde zevk almasını sağlar.

 

Spor Yapılması Testosteron Düzeyini Yükseltiyor

Sağlıklı bir testosteron düzeyi için sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olunması gerekiyor. Bu durumun sağlanabilmesi açısından da günlük olarak spor aktiviteleri gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bilimsel yönden yapılan bazı araştırmalar sonucunda testosteron düzeyinin yükseltilmesinde spor aktivitelerinin ciddi anlamda rol aldığı gözlemlenmiştir. Baylor Üniversitesi bilim adamları tarafından gerçekleştirilen bir araştırma neticesinde erkeklerin testosteron düzeylerinin en yüksek olduğu zaman dilimi spor aktivitelerinden sonraki 48 saat süreci olduğu gözlemlenmiştir. Dolaysıyla ağırlık çalışmaları sayesinde erkeklerde testosteron düzeyi hızlı ve sağlıklı bir şekilde yükseltilebiliyor. Bunun için de kullanılan ağırlık oranları yükseltilmesi ve tekrar miktarları düşürülmelidir. Özellikle de Squat, bent-ower-row, bench press tarzındaki birleşik spor aktivitelerine yeteri oranda değer verilmelidir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Kondisyon Ne Kadar Sürede Kazanılır?

 

Spor Yapılması Yaş İlerledikçe Cinsel Yönden Aktif Kalınmasını Sağlıyor

Bilimsel olarak yapılan araştırmalar sonucunda günlük düzenli bir biçimde spor yapan 65 ve üzeri bireylerde kendilerinden daha genç yaştaki bireylere oranla cinsel yönden aktif kalabildiği gözlemlenmiştir. Ayrıca cinsel yönden tatmin ve haz alımı konusunda da 65 ve üzerindeki bireylerin 40 yaş ve üzerindeki bireyler ile aynı düzeyde olduğu ispat edilmiştir. Bu bakımdan spor yapılması yaşın ilerlemesi ile birlikte dahi sağlıklı bir cinsel yaşamın sürdürülmesini sağlıyor.

 

Spor Yapılması Pozisyon Genişliği Sağlıyor

Düzenli bir biçimde spor aktiviteleri gerçekleştiren erkek ve kadınların cinsel yaşamlarında daha canlı ve enerjik olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Fiziksel yönden daha rahat bir biçimde hareket edebildiklerinden geniş cinsel pozisyonlar gerçekleştirebiliyor.

 

Via Geralt / Pixabay

 

Spor Yapılması Bireylerin Kendilerini Daha Seksi Ve Çekici Hissetmesini Sağlıyor

Yapılan araştırmalar neticesinde spor aktiviteleri yapan bireylerin spor aktiviteleri yapmayan bireylere oranla kendilerini daha seksi ve çekici hissettiği gözlemlenmiştir. Bu sayede bireylerin vücutlarından hoşlanması, özgüven kazanması ve doğal olarak kendilerini daha seksi ve çekici hissetmesi sağlanıyor.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Sabahları Yorgun Kalkıyorsanız Bunları Yapın

 

Spor Yapılması Cinsel Performansı Yükseltiyor

Bilimsel yönden yapılan araştırmalarda spor yapan bireylerde spor yapmayan bireylere oranla daha yüksek cinsel performans olduğu gözlemlenmiştir. Yapılan araştırmalarda haftalık olarak 4 – 5 defa spor yapan bayanlarda %88 ve erkeklerde ise yaklaşık olarak %69 oranında cinsel performansın yükseldiği görülmüştür.

 

Spor Yapılması Orgazm Miktarını Yükseltiyor

Günlük olarak yapılan spor çalışmaları beraberinde hem kadınlarda ve hem de erkeklerde orgazm miktarını yükseltiyor. Bu nedenle uzmanlar orgazm miktarı yükseltilebilmesi açısından günlük olarak en az 1 saat düzenli spor yapılmasını tavsiye ediyor.

 

Spor Yapılması Özgüveni Yükseltiyor

Günlük olarak düzenli ve yeterli oranda spor aktiviteleri gerçekleştirilmesi bireylerde özgüven duygusunun pekişmesine destek oluyor. Yapılan araştırmalar sonucunda spor yapan bireylerde spor yapmayan bireylere oranla özgüven faktörünün daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca Arkansas Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bilimsel bir araştırma neticesinde özgüven duygusu yüksek olan partnerlerin eşlerine karşı kendilerini daha çekici hissettiği gözlemlenmiştir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Fit Bir Vücut İçin Yapılması Gereken 10 Şey

 

Via Pixabay / Pexels

 

Sporun Cinselliğe Eksileri

Spor yapmanın cinsel yaşam üzerinden birçok artıları olduğu gibi bazı eksileri de bulunuyor. Yoğun egzersizlerin beraberinde vücutta ciddi enerji düşüklüğüne sebep olduğundan düşük performanslı cinsel yaşama sebep olabiliyor. Aşırı spor yapılmasının bireylerde aşırı yorgunluk, bitkinlik sorunu meydana gelmesine ve bu durum sonucunda da sağlıksız ve kısa süreli cinsel yaşama neden olabiliyor. Yoğun spor yapılması beraberinde kaslar üzerinde de olumsuz etkiler sunduğundan bireylerin gün boyu kendilerini huzursuz ve enerjisiz hissetmesine neden oluyor.

 

Aşırı Spor Yapılması Orgazm Miktarını Azaltabiliyor

Yapılan bazı bilimsel araştırmalar sonucunda günlük olarak aşırı bir biçimde spor yapılmasının beraberinde yüksek enerji kaybına neden olabildiğine ve bu durum neticesinde ise orgazm oranında düşüklük meydana gelmesine neden olduğu gözlemlenmiştir.

 

Aşırı Spor Yapılması Cinsel Birliktelik Süresini Kısaltabiliyor

Yapılan araştırmalar sonucunda günlük olarak normalden daha fazla düzeyde yapılan spor aktivitelerinin beraberinde cinsel birliktelik sürecinde kısalma olmasına neden olduğu gözlemlenmiştir. Uzmanlara göre aşırı sporun enerji kaybı yaşanmasına ve yaşanan enerji kaybının yeninden telafi edilmeden cinsel birliktelikte yer alması durumunda da normalden daha kısa süreli bir cinsel birliktelik oluşmasına neden olduğu dile getirilmiştir.

Sağlıklı bir cinsel yaşam için düzenli ve yeterli seviyede spor yapılması tavsiye edilir. Yaş faktörü fark etmeksizin günlük sporun genel sağlığa ve cinsel yaşama pek çok faydalar sunduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir