Sporcular İçin En İyi 5 Vitamin Takviyesi

Vitamin Takviyeleri
Vitamin Takviyeleri
Via Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Düzenli olarak spor yaparak vücudunuzu geliştirmek istiyorsanız, beslenme düzenine fazlasıyla önem vermeniz gerekir. Normal kişiler gibi beslenmeye devam etmeniz, hedeflerinize ulaşmanızda size yardımcı olmayacaktır. Daha açık bir ifade ile vücut geliştirmek için protein ağırlıklı beslenmeniz gerekir. Bu yönde hazırlanan mükemmel bir beslenme programı dahi bazen istenileni tam olarak karşılamayabilir. İşte tam bu noktada dışarıdan alınacak vitamin takviyesine ihtiyaç duyulabilir. Alacağınız vitamin ile hem gelişiminizi istenilen seviyeye getirebilir, hem de rakiplerinizin bir adım önüne geçebilirsiniz.

Vitamin takviyesi seçimi son derece önemlidir çünkü piyasada çok sayıda benzer ürün vardır. Fakat bunların tamamının benzer etkiler yaptığını söylemek zor. Daha açık bir ifade ile vitamin takviyeleri arasında ciddi kalite farkı bulunmaktadır. Bundan dolayı doğru bir seçim yapılması gerekir.

Hangi sporcu vitaminini tercih etmelisiniz? Spor yaparken ihtiyaç duyacağınız en etkili 5 vitamin takviyesini sizler için inceledik.

 

Sıklıkla Tercih Edilen 5 Vitamin Takviyesi

Vitamin takviyesi için rastgele bir seçimden ziyade, özenli bir seçim yapılması gerekir. Bunun için öncelikle yapılan spora bağlı olarak hareket edilmelidir. Yapılan egzersizlerin seviyesine göre farklı ürünlerin daha etkili sonuçlar vermesi söz konusu olacaktır. Hatta bazı durumlarda hastaneye giderek bir takım tahliller yaptırılması ve buradan çıkan sonuca göre seçim yapılması bile gerekebilir.

Piyasada yer alan binlerce vitamin takviyesi seçeneğinden, sizler için en uygun olanları sıralamaya çalıştık. Bu vitamin takviyelerini kullanmaya başlamadan önce bir fitness eğitmeninize danışabilirsiniz. Sağlık sorunu olanlar ise doktorlarına danışarak bu vitaminleri kullanmaya başlayabilirler.

 

1. Centrum Advance Multivitamin

Multivitaminler, ne tür sporla ilgilenirseniz ilgilenin gereklidir. Daha açık bir ifade ile multivitamin, vücudunuzdaki eksikliklerin giderilmesini sağlar. Bundan dolayı bir sporcunun en önemli takviyelerinden birisidir. Centrum Advance Multivitamin, bu noktada tercih edebileceğiniz en önemli alternatiflerden birisi olarak dikkat çeker. İtalya menşeili olan bu ürünün içerisinde likopen ve lutein de vardır. Güçlü formülü ve hammadde kalitesi ile beklentilerinizi en üst seviyede karşılayacak olan bu takviyenin içerisinde kalsiyum, fosfor, selenyum, demir, çinko, A, B, C, D vitaminleri ve benzer maddeler vardır.

Centrum Advance Multivitamin içerisinde yer alan vitaminler ve mineraller sayesinde vücudunuzdaki bir takım işlemlerin çok daha kolay bir şekilde yapılması söz konusudur. Öncelikle buradaki takviyeler sayesinde kan hücrelerinin yapımı artacak ve bu durum kas gelişimini olumlu olarak etkileyecektir. Bunun haricinde de farklı katkıları olacağı unutulmamalıdır. Bu vitamini günde bir adet almanız yeterlidir.

Ürünü İncelemek İçin Tıklayın.

 

2. Voonka Krill Oil Omega 3

Yağların vücut için kilo yaptığına dair bir takım inanışlar vardır. Söz konusu inanışlar sağlıksız yağlar için geçerlidir. Bütün yağlar için böyle bir ifadenin kullanılması kesinlikle doğru değildir. Özellikle omega 3 gibi kalp dostu bir yağın zararlı olduğunu söylemek tamamen yanlıştır. Söz konusu yağ asitleri kalp sağlığının yanı sıra kolesterolün düzenlenmesinde de etkilidir. Bundan dolayı alınacak takviyelerden birisi olarak Voonka Krill Oil Omega 3 kullanılmalıdır.

Voonka Krill Oil Omega 3, balık yağı ve krill yağı ile omega 3 bakımından oldukça zengindir. Ürün içerisinde ağır metaller ve toksik maddeler bulunmaz. Bu bakımdan amatör ve profesyonel sporcular açısından vazgeçilmez olduğunu söylemek yanlış değildir. Bu vitamin takviyesinin bol su ile günde bir adet alınması yeterlidir.

Ürünü İncelemek İçin Tıklayın.

 

3. Ledafish Balık Yağı

Alınacak takviyelerden birisi olan balık yağı, insan metabolizmasını son derece olumlu etkiler. Balık yağının içerisinde yer alan D vitamini, omega 3 yağ asidi ve L-Arginine sayesinde fazlasıyla etkili sonuçlar alınabilir.

Balık yağının sadece sporcular tarafından değil, gelişim çağındaki kişiler tarafından da kullanılması gerektiği yönünde çok sayıda uzman görüşü vardır. Bu bakımdan özel bir ürün olduğu ve düzenli olarak kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.

Ürünü İncelemek İçin Tıklayın.

 

4. Nutrich Argi-Zma

Nutrich Argi-ZMA, ürün adından da anlaşılacağı gibi L-Arjinin ve ZMA içeriğinden oluşur ve kapsül formdadır. Vücudunuzdaki Nitrik Oksit üretimine katkı sağlayarak antrenmanlarda performansınızı artırmanıza yardımcı bür üründür. Aynı zamanda içeriğinde bulunan çinko, magnezyum ve B6 vitamini sayesinde bağışıklık sisteminizi desteklerken uyku kalitenizde de artış sağlar. Güç artışı ve dayanıklılığınızı artırmanıza yardımcı olur. Kaslarınızın ise daha hızlı iyileşmesine destek olur.

Ürünü İncelemek İçin Tıklayın.

 

5. Big Joy Aol Big Zma

Bu ürün, ek mineraller ile amino asidin kompleks hale getirilmiş halidir. İsminde geçen AOL ifadesi; Arjinin, Ornitin ve Lisin amino asitlerinin kısaltılmasından meydana gelir. ZMA ise çinko, magnezyum ve B6 vitaminlerini sağlayabilir. Bu takviyeyi alarak kas gelişiminizi ciddi şekilde destekleyebilirsiniz. Amino asitlerin proteinlerin temel yapısını oluşturduğu dikkate alındığında, bu takviyenin ne kadar etkili olacağı daha net bir şekilde anlaşılacaktır.

Ürünü İncelemek İçin Tıklayın.

 

Bu vitaminlerden maksimum fayda elde etmek istiyorsanız uzman tavsiyesine göre kullanmanız gerektiğini unutmayın.

Aradığınız vitamin takviyesini bu listede bulamadınız mı? Bütün vitamin takviyelerinin listelendiği ürün sayfamıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir