Vücut Ağırlığı Egzersizleri

Bu bir zamanlar çok popüler bir kas yapım tekniğiydi ancak artık göz ardı edilir oldu. Neden mi? Çünkü, muhtemelen çoğu vücut agırlığı egzersizleri zor ve bu zorlukla başa çıkmak kolay olmayınca değerli egonuzu zedeleyebilir. Kendi vücut ağırlığıyla çalışamayan birinin barbell ve halter gibi ekstra yüklemelerle çalışabileceği konusunda şüphe duyuyorum. Beni yanlış anlamayın. Büyük ağırlıklarla yükleme yapmanızın da bir yeri var ancak bunlar sayacağım egzersizleri sorunsuz bir şekilde uygulayabildiğiniz zaman yüklenilmelidir.
80 push up/1set
20 chin up/1set
20 1-leg squat/1set
40 dips/1 set
20 pull up/1set

Bunlar kas dayanıklılığınız için sağlam bir temel yaratacak ve agırlık antrenmanlarınızda kas kütlesi yapımınızı sağlamak için daha hızlı ilerlemenizi sağlayacaktır.

Her 3 Haftada 1 Prpgramınızı Dönüştürün

Ağırlık antrenmanlarında en büyük korku kas ve güç gelişmesinin yavaşlamasına sebep olacak plato dönemine girmektir. Gücün hızlı gelişmesiyle kas kütleniz artış gösterir. Kaslarınız, alışık olmadıkları egzersizlere verdiği tepkiyi arttırır. Ancak zamanla adaptasyona bağlı olarak kas dokusunda veya sinirlerde yanıtsızlık başlar. Dolayısıyla kaslarınız alışma sürecine girdiği zaaman onlara yeterli gerilimi hissetirmek için antrenman ağırlığınızı ve programınızı yükseltmelisiniz.

Markette daha fazla zaman geçirmek

Eğer kaslarınızı geliştirmek istiyorsanız şunu kabulleninki, marketlerde normaleden daha fazla zaman geçirmelisiniz. Kas yapımı için en uygun ortamı sağlamak ve yağ yakmak için dolaplarınızın sürekli dolu olduğundan emin olmalısınız. Bu markete daha sık ziyaretler yapmanız anlamına gelecektir. Varolan kaslarınızı geliştirmek için beslenmenin asla göz ardı edilmemesi gerekir. Mutfağınızdaki “çöp besin”leri arındırın be yerlerini size yarar sağlayacak iyi gıdalarla doldurun.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir