Vücut Geliştirmede Başarılı Olmuş 5 Hollywood Ünlüsü

Jason Statham Vücut Geliştirme
Jason Statham Vücut Geliştirme
Via generationiron.com

Spor yapmak, boş zamanlarda uygulanan bir etkinlik değil, yapılması için zaman ayrılması gereken bir aktivite olmalıdır. İradeli ve istikrarlı bir tutum içerisinde spor yapmayı sürdüren kişi, bunu hayatının bir parçası haline getirerek daha sağlıklı bir yaşamın en önemli anahtarını edinmiş olacaktır. Fit olmak için vücudun yağ oranı ve kas oranının uygun düzeyde olması gerekmektedir. Bunu sağlamak yalnızca diyet yapmakla mümkün olmamaktadır. Doğru ve düzenli bir sporla, büyük fedakârlıklarda bulunarak hayal edilen vücuda ulaşmak, alanında uzman fitness eğitmenlerinin de desteğiyle sabırlı bir sürecin sonunda elde edilmektedir. Birçok ünlü, fit ve sağlıklı görünümlerini düzenli spor hayatına borçlu olmakta ve bir süre sonra bu kişilerde gözle görünür değişiklikler önemli ölçüde gözlemlenmektedir.

 

1. Hugh Jackman

Via 4everlean.com

Marvel çizgi roman kahramanlarından biri olan Wolverine karakterine hayat veren Hugh Jackman, düzenli spor hayatını, hayatının her döneminde uygulamıştır. 1968 doğumlu Jackman, 1,88 boyunda olup yaşına rağmen fit ve sağlıklı görünümüyle birçok kişiye örnek olmuştur. Cilt kanseri hastalığını yenmiş aktör, sağlıklı olmasındaki en temel faktörünün sporu hiçbir zaman bırakmamasına bağlamıştır. Vücut geliştirme konusunda uyguladığı 5 günlük programla birçok kişiyi kendine hayran bırakan oyuncu, her gün için ayrı hareketler ve çalışmalar uygulayarak başarılı bir sonuç elde etmektedir.

Birinci gün göğüs – omuz çalışmak amacıyla programa uygun olarak spor yapan aktör, ikinci gün bacak – karın, üçüncü gün sırt – biceps, dördüncü gün göğüs – triceps ve beşinci gün sırt – karın – bacak çalışarak programını tamamlamaktadır. Büyük bir irade isteyen spor,  bu alanda istediği sonucu elde etmiş kişilerin istikrarlı ve ısrarcı tutumları sayesinde başarıya ulaşmaktadır. Kendisi için uygun görülen vücut geliştirme programını büyük bir hassasiyet ve titizlikle uygulayan Hugh Jackman, elde ettiği sonuç ile birçok kişinin hayranlığını kazanmıştır.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Vücut Geliştirmenin 10 Etkili Yolu

 

2. Daniel Craig

Via Collider.com

007 James Bond serisiyle hafızalarda yer edinen Daniel Craig, ekranlarda görünmenin bir gereksinimi olan vücut geliştirmeyi hayatında başarılı olarak uygulamış aktörlerden biri olmaktadır. Film için vücudunun kas kütlesi bakımından geliştiren ve kilo oranıyla fit bir görünüme sahip olan aktör, 1968 doğumlu olup ilerlemiş yaşına rağmen sağlıklı bir vücuda sahiptir. Vücut geliştirme programını başarılı bir şekilde hayatına uygulamış olan Craig, hem spor hem de beslenme düzeniyle birçok kişinin hayalindeki vücuda sahip olmuştur.

1,78 boyundaki aktör, uzman bir eğitimci eşliğinde oluşturulan ve uygulanan bir haftalık vücut geliştirme programının her gününde farklı bölgeler için çalışılmıştır. Pazartesi ve Cuma günleri tüm vücut çalışan aktör, Salı günü göğüs – sırt, Çarşamba günü bacak, Perşembe günü omuz – kol, cumartesi ve Pazar günleri de dinlenme ve hafif cardio şeklinde vücut geliştirme programı uygulamıştır. Ayrıca özel bir beslenme programına da sahip olan Daniel Craig, günde üç öğün belirlenen menüye göre besin almak ve iki ara öğünde de uygun atıştırmalıklarla beslenmiştir.

 

3. Ryan Reynolds

Via projectswole.com

Deadpool filmi ile büyük beğeni toplayan Ryan Reynolds, film çekimlerinde hayat verdiği karakter için özel olarak vücut geliştirme programı uygulamıştır. Hayatının en ünlü döneminde spor yapan ve fit vücuduyla birçok kişinin hayran olduğu aktör, uyguladığı özel vücut geliştirme programıyla atletik bir vücuda sahip olmuştur. Bu konuda başarılı olmuş aktörlerden biri Ryan Reynolds, spor yaparken beslenmesine de dikkat etmiş ve günün her saatinde dengeli bir programla yaşamıştır.

Her sabah saat 4’te kalkarak antrenman yapan Reynolds, 7 ay süren zorlu ve sabırlı bir süreçten sonra başarıya ulaşmıştır. Haftalık olarak uyguladığı vücut geliştirme programında her gün farklı bir bölge için çalışmış ve bunu personel trainer eşliğinde gerçekleştirmiştir. Birinci gün bacak, ikinci gün omuz çalışan aktör, üçüncü günü dinlenme olarak belirlemiştir. Dördüncü gün bel ve sırt çalışarak spora devam eden Ryan Reynolds, beşinci gün göğüs, altıncı gün kol çalışarak ve yedinci gün antrenman yapmadan geçirmiştir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Yağ Yakımı İçin Kardiyo Nasıl Yapılmalıdır?

 

4. Jason Statham

Via Menshealth

Hollywood macera filmlerinin önemli isimlerinden biri olan Jason Statham, rolü gereği fit bir vücuda sahip olmak için vücut geliştirme programını istikrarlı ve düzenli bir şekilde uygulayıp başarılı olmuş aktörlerden biridir. Ekranlarda yer alan aktör atletik vücuduyla insanların büyük beğenisini kazanmıştır. Uzun uğraşların gerektirdiği bir etkinlik olan vücut geliştirme, beslenme programıyla desteklendiği takdirde etkili ve kalıcı olmaktadır.

Her gün ayrı etkinlikler yaparak programı uygulayan aktör, kendisine hedefler belirleyerek kilo vermenin yanı sıra kas kütlesi bakımından da olumlu sonuçlar elde etmiştir. Haftalık vücut geliştirme programına sahip olan aktör, Pazartesi ve Salı günleri hareketleri yerine getirmekte ve Çarşamba günü ara vermekte spor yapmamaktadır. Perşembe günü Pazartesi ve Salı günlerine benzer hareketleri tekrar etmekte ve Cuma günü Interval Cardio çalışarak Cumartesi ve Pazar günleri dinlenmektedir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Hangi Egzersiz Kaç Kalori Yaktırır?

 

5. Zac Efron

Via muscleandfitness.com

Baywatch filminde yer alan rolü için özel bir vücut geliştirme programı uygulayan ve başarılı olan Zac Efron, birçok kişi bunun sırrını merak etmektedir. Özel bir spor programı ve diyet takviyesiyle iyi bir sonuç elde eden aktör, ilk gün sırt ve biseps, ikinci gün bacak, üçüncü gün omuz, göğüs, kol çalışmış ve üç günlük programını düzenli olarak uygulamıştır.

Bölgesel çalışarak istediği sonucu elde etmeyi başarmış olan aktör, antrenman boyunca filmdeki rolü gereği güçlü kollara sahip olması gerektiğinden titizlikle programını yerine getirmiştir. Vücut geliştirme programının yanında katı bir diyet uygulayan Zac Efron, diyet süresince şeker ve gluten tüketmeyerek 12 hafta süren antrenmanı boyunca organik sebzeler ve yağsız proteinler tüketmiştir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir