Vücut tipleri 2: Ektomorf

Her spor salonunda kesinlikle görülmesi muhtemel vücut yapısıdır. İnce yapılı ve kilo almaya müsait olmayan zor kilo alan bir metabolizmaya sahiptirler. Çok hızlı çalışan bir metabolizmaya sahip olmalarının en güzel avantajı yediklerine dikkat etmek zorunda olmamalılarıdır. Yağlanmaları zordur ve bununla beraber kaslanmalarıda zordur. Nitekim kaslandıklarında en estetik vücuda sahip olan vücut tipidir. Eklemler zayıf olduğundan sakatlık riski yüksektir ve çok güçlü yapıda değillerdir. Hiperaktif yapıya sahiptirler ve hızlılardır.

Ektomorf yapıya sahip olan sporcuların çoğu genelde hıza ve kuvvette devamlılığa yönelik sporları tercih ederler. Metabolizmanın hızlı oluşu ve vücudun yağ tutmayışı vücutlarının fazla ağırlık taşımasını önlediğinden vücut ağırlıklarını çok daha kolay ve hızlı bir şekilde hareket ettirmelerini sağlar.

Beslenmeleri genelde kalorisi yüksek ve yağ bakımından zengin doğal gıdalardan seçilmelidir. Badem, avokado, fıstık ezmesi beslenmelerinde eksik olmamalıdırlar. Kalori miktarını öğünlere bölerek fazlasıyla tüketmelidirler. Karbonhidrat alımı %60 oranında olmalıdır. Yüksek miktarda süt tüketmeleri kas kazanımlarını arttıracaktır.

Vücut geliştirme yapılıyorsa 10-13 tekrar arası tekrar sayısıyla submaximal kilo seçimi yapılmalıdır. Yüksek ağırlıklarla çalışılması kaslanmalarını arttıracaktır. Düzgün ve dar göğüs yapısına sahip olmaları çalışmalarında vücut ağırlığı seçeneğini daha mantıklı kılmaktadır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir