Yağ Nasıl Yakılır ?

En başta bilmeniz gereken şey sadece koşarak yağ yakamazsınız. Kalori diyeti yaparak da yağ yakamazsınız. Her şeyin bir matematiği olduğu gibi bunun da bir matematiği var ve bu matematiği zaten biz uygulatıyoruz. En azından bilgili bir eğitmenle konuşmadan diyet yada cardio yapmayın. Şimdi yağ yakımı nasıl olur, sağlıklı kilo verme nasıl yapılır ve diyet nasıl uygulanır en basite indirgeyerek size anlatacağım.

Öncelikle ısrarla anlattığım fakat ısrarla anlaşılmayan ve bir konuya değinmek istiyorum. Yaktığın kaloriden daha az kalori alarak yağ yakma gibi eski kafa bilinçsiz düşünceleri bir kenara bırakın hatta kafanızdan silin. Öyle kilo veremezsiniz! Kalori sayarak kilo vermek tamamen tembel işi ve ucuz şeytanlıktan başka birşey değildir. O şekilde olsaydı herkes istediği gibi kilo verir ve fit kalırdı. Tamam bir kalori hesabı yapılır ve buna uyum sağlanır ama bazal metabolizmanında hızlı çalışması için alınması gereken bir kalori miktarı ve besinler var ve bunları diyetine eklemezsen verdiğin kilo sadece aldığın karbonhidratın tuttuğu su ve kas kaybından ibaret olacaktır. Mevcut olan göbek ve popondaki yağlar yine orada duracak ve seni rahatsız etmeye devam edecektir.

Hormonların salgılanması için vücudun yağlarada ihtiyacı vardır. Belinizdeki ve poponuzdaki yağlar fındıktaki yağ yada zeytinyağı değil ilk önce bunun bilincinde olmalısınız. Artan iyi kolstrol o hormonların salgılanmasını sağlıyor yağ yemeyerek yağ yakmadığınızı sanıyorsunuz ya bilin istedim. Kilo vermek için yağı, proteini, vitaminleri komple kestiğinde kilo veremeyeceksin tartıda hafifleyeceksin belki ama yağ depolanacayag-yakimi-fazlick kastan ve sudan kaybedeceksin ve en kısa zamanda beslendiğinde (düzensiz beslenildiğini varsayıyorum) tekrar fazlasıyla yağ depolanacak. Kastan kaybedip yağdan almış olacaksın.

Yemek yiyin. Kısaca yemek yiyin… Ama hamburger, cip, adan, patates kızartması değil. Adam gibi sebze, et, balık yiyin. Vücuda doğal gıdalar sokun ki kas kaliteniz artsın, bazal metabolizmanız hızlansın ve yağlarınız yansın. Peki bu yağ yakımını nasıl hızlandırırz?

– Ağırlık çalışarak,

– VO2’ye (Maksimum oksijen kapasitesi) göre cardiovascular antrenman,

– Doğru suplement kullanımı.

Son olarakta koşarak yağ yakmayı planlıyorsanız fütursuzca, uzaylıdan kaçar gibi koşmanın bi faydası yok. İnterval koşun vo2 kapasitesini geçmeyin ki vücut kortizol salgılamadan sakin sakin yağdan alsın enerjisini ve az da olsa kas kazanın.

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir