Yağ Yakıcı Suplementler İle Zayıflamak Sağlıklı mı?

     Günümüzün en kritik sorunlarından biri aşırı kilolardır. Kilolu insanlar genel olarak hantal, hareketsiz, aşırı tüketim yapan veya çeşitli  sağlık problemleri olduğundan dolayı kilolu olabilmektedirler. Bu bireyler genellikle endomorf vücut tipine sahip kişilerdir. Endomorf vücut tipindeki kişiler kilo almaya yatkın, metabolizması yavaş, hızlı kilo alabilen fakat zor kilo veren, iri kemikli ve doğuştan güçlü olan özelliklere sahip kişilerin vücut tiplerine verilen isimdir. Her geçen gün doğallığını kaybeden besinleri tüketmeye mahkum bırakılmaktayız. Artık elimizi her uzattığımız yerde zararlı, organik olmayan, yağlı,  şekerli gıdalarla karşı karşıya kalıyoruz.Organik besinlerden tamamiyle uzaklaşmış durumdayız. Sebze ve meyve tüketimi ise her geçen gün azaltmakta ve fast food tüketimi çok hızlı bir şekilde artmaktadır. Durum böyle olunca malesef obezite problemi kat be kat artmaktadır. Kilo vermenin bazı belli başlı ve dışına çıkılmaması gereken kuralları mevcut. Bu kurallar çerçevesinde çok fazla zorlanmadan kilo verebilmeniz veya yağ yakmanız mevcuttr. Yağ yakımı için beslenme çok önemlidir. Bir kişi istediği kadar egzersiz yapsın yine de düzgün bir beslenme alışkanlığı yok ise kilo veremez ve yağ yakamaz. Antrenman, beslenme ve dinlenme birbirlerinden ayrılmaz bir bütündür ve bir zincir olarak düşünebilirsiniz. Ekmek yemeyi kesmek, veya çay içerken şeker kullanmamak kilo vermenize yeterli olmayacaktır. Öncelikle düzgün beslenme nedir onu iyice kavramak gerekmektedir. Basit karbonhidratlardan kaçınıp kaliteli ve kompleks karbonhidrat içerikli gıdalar tüketmeye özen gösterilmektedir. Organik beslenmeye özen gösterip düzgün bir beslenme programına uymanız durumunda kilo verme işlemini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Antrenman konusunda mutlaka özenli davranın ve haftada en az 3-4 gün ağırlık çalışmayı unutmayın. Ağırlık antrenmanları yapmak kardiyo egzersizlerine göre daha fazla yağ yakımını sağlamaktadır. Bu sebeple ağırlık antrenmanı yapmaya özen gösterin ve kardiyo egzersizlerinizi de ağırlık antrenmanlarından sonra yapın. Kardiyo egzersizlerini interval olarak yaparsanız yine daha fazla yağ yakımı gerçekleşecektir. Sabah uyandığımız zamanlarda vücut tamamiyle yağ yakımı modundadır. Çünkü gece boyu vücut tüm besinleri kullanmıştır ve artık enerjiyi sağlamak açısından yağlar kullanılmaktadır. Bu sebeple sabah aç karnına yapacağınız egzersizler sizlere daha fazla yağ yakımı için büyük bir olanak sağlar.

Yağ Yakıcı Takviyeler Nelerdir?

L-Carnitine: Yağ dokularının parçalanmasında, dokuya dönüşecek yağ asitlerinin mitokondriye taşınmasını sağlayarak enerjiye dönüşmesinde bizlere fayda sağlayacak bir amino asit çeşididir. Daha enerjik ve zinde olmamızı sağlar, yağ yakımını gerçekleştirir ve bunu enerji olarak açığa çıkartır, uzun süreli antrenman olanağı sağlar, daha fazla terleme ile toksinlerden uzaklaşmamıza yardımcı olabilmektedir, yorgunluğu azaltıp dayanıklılığımızı arttırabilir.

L-Carnitine Nasıl Kullanılır?

L-Carnitine birden fazla formda olabilen bir takviye gıdadır.Yağ yakıcı olarak kullanılan bu ürün, sıvı, kapsül ve az da olsa toz formda olanları da mevcuttur. Ama en çok satışı yapılan ve tercih edilen formu sıvı olanıdır. L-carnitine görevince kullanımı en uygun vakti antrenman öncesidir. Bu sayede fazla yağları enerjiye dönüşterek yakılmasını sağlayacaktır. Hem daha fazla yağ yakmamızı sağlayacaktır hem de bu yağları enerjiye dönüştüreceğinden dolayı daha uzun ve daha dayanıklı bir antrenman olanağı sağlayacaktır.

CLA: Cla açılımı “konjuge linoleik asit” olan Omega-6 doymamış temel bir yağ asitidir. Yağ depolanmasını yavaşlatan ve hatta durdurabilen bir özelliğe sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. Antikatabolik özellikleri bulunduğundan dolayı kas yıkımını yavaşlatıcı önleyici özellikleri bulunmaktadır. Antikanserojendir ve kanseli hücrelerin önlenmesine yardımcı olur. Anti diyabetojeniktir; diğer bir deyişle diyabet engelleyici özelliktedir. Antiaterojeniktir; kardiyovasküler sağlığı iyileştirir.

CLA Nasıl Kullanılır?

Cla tablet formda olan bir yağ yakıcı takviye gıdasıdır. Öğünlerle birlikte alınması en önemli noktasıdır. Sabah öğlen ve akşam yemekleriyle birlikte 1’er gram civarlarında kullanmanız, yağ yakımı seviyenizi arttıracaktır.

Yağ yakıcıların genel olarak ne oldukları hakkında bilgiye sahip olduk. Bu ürünler tamamen doğal gıdalardan elde edilen takviye besinlerdir. Bu ürünlerin sizleri bir anda geliştirecek, bir anda yağlarınızı yakacak özellikleri yoktur. Yalnızca adları gibi sporcu takviye gıdalarıdır. Hiçbir şekilde hiçbir besinin yerini tutmaz ve öğün yerine geçmezler. Düzgün beslenildiği takdirde ancak katkı sağlayacaklardır. Düzgün bir beslenme ve düzgün bir antrenman programı olmadan bu ürünlerin herhangi bir faydası da maalesef ki olmayacaktır. Bu ürünlerin rastlanılmış herhangi bir yan etkisi de bulunmamaktadır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir