Yağsız Kas Kazanımı İçin Püf Noktalar

Yağsız Kas Kütlesi Nasıl Kazanılır?
Yağsız Kas Kütlesi Nasıl Kazanılır?
Via Micah Boerma / Pexels

Yağsız kaslara sahip olmak için sıkı bir çalışma ve beslenme programına sahip olmanız gerekir. Fakat bunun haricinde dikkat etmeniz gereken bazı küçük hususlar da vardır. Bunlar her ne kadar küçük olsa da etkilerinin son derece yüksek olduğunun bilinmesi gerekir.

Genel yapısına bakıldığında vücudumuzun yağ depolamaya meyilli olduğu görülecektir. Alınan besinlerden kullanılmayanlar, siz hiçbir şey yapmadan yağa çevrilir ve depolanır. Buna karşın kaslı bir vücuda sahip olmak ise son derece zordur ve sizin ekstra bir şeyler yapmanız gerekir. Yazımızın devamında yağsız kas kazanımı için püf noktalar nelerdir sorusuna, maddeler halinde cevap vereceğiz.

 

Diyetinizi Doğru Olarak Oluşturun

Yağsız bir kas denildiğinde akla gelen ilk seçeneğin diyet olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yapacağınız diyet ile vücudunuzun bu noktadan sonra yağ oluşturmasının önüne geçebilir ve mevcut yağlarınızın hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bunu sağlamak için diyetinizin doğru olarak oluşturulması gerekir.

Piyasada meşhur olan çok sayıda diyet vardır, fakat buna karşın kilo verme noktasında sorun yaşayan çok sayıda insan olduğu da bilinir. Bunun nedeni, söz konusu diyetlerin zor uygulanabilir olmasıdır. Sıkı bir diyeti uygulamak için ciddi bir iradenin yanında bir takım koşulların sağlanması gerekir. Bu bakımdan yağsız bir kas için uygulayacağınız diyetin daha esnek ve uygulanabilir olması gerekir. Bu tür diyetler kısa vadede çok etkili değil gibi gözükmesine rağmen, özellikle uzun vadede çok başarılı sonuçlar almanızı sağlar. “Hangi diyeti seçmeliyim” sorusuna cevaben ise şunu söyleyebiliriz. Son dönemlerde özellikle keto diyeti revaçta ve ünlüler tarafından da sıklıkla uygulanmakta.

Beslenme alışkanlıkları ve vücudun genel durumuna göre kendinize uygun bir diyet seçmeniz önemlidir. Bu noktada diyetisyeniniz veya doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.

Esnek diyet kavramı ise sizi yanıltmasın. Bu tür diyetlerde esas olan günlük alınan kalorinin bir sınırın altında tutulmasıdır. Bunu da kendi durumunuza göre ayarlamanız gerekir.

 

Kardiyo Egzersizlerini İhmal Etmeyin

Egzersiz programınızı hazırlarken, mutlaka bunun içinde kardiyo egzersizlerinin de olmasına özen gösterin. Bu egzersizler, vücudun genel sağlık durumunun iyileşmesi, yağların eritilmesi ve vücudun fit bir görünüm elde etmesi için son derece etkilidir. Bundan dolayı rutinlerinizden birisinin kardiyo olması gerekir.

Bu alanda yapılan farklı araştırmaların ortak sonuçlarına göre özellikle göbek bölgesindeki yağların yakılmasında kardiyo son derece etkilidir. Bunun haricinde metabolizma hızınızın artmasını sağlar ve fazla kalorileri etkili bir şekilde yakar. Bu bakımdan da son derece özel bir egzersizdir. Basit ama etkili olan kardiyoyu aksatmadan yapmalısınız.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Yağ Yakımı İçin Kardiyo Nasıl Yapılmalı?

 

Ağırlık ile Yağsız Kaslara Sahip Olun

Yağsız kas yapmak için hem kaslarınızın çalışması, hem de vücudunuzdaki yağların yakılması gerekir. Bunun haricinde fazla kalorilerinizin de kullanılması önemlidir. Bütün bunları sağlayan en önemli egzersizlerden birisinin ağırlık çalışmaları olduğunu söylemek şaşırtıcı olmaz. Ağırlık kaldırmanın kas yaptığını hemen herkes bilir. Düzenli olarak bu egzersizi yapmanız, amacınıza daha kısa sürede ulaşmanız adına son derece önemlidir.

Ağırlık kaldırdığınızda, vücudunuz bu durumu algılar ve enerji üretmek için önce karbonhidratları hızlı bir şekilde yakar. Bunların bitmesi durumunda ise yağlara yönelir ve yağ yakımı başlar. İşte yağsız kaslara giden yolun başlangıcı burasıdır.

Kol Kasları
Via Pixabay / Pexels

 

Zamanı Gelince Tersine Diyet Uygulayın

Yağsız kas yapmak için yola çıktığınızda ilk adımlarınızdan birisi diyet olacak ve bu diyet ile aldığınız günlük kaloriyi belirli bir seviyeye kadar aşağı çekeceksiniz. Hatta bunun normal insanların beslenme seviyelerinden dahi daha aşağı çekileceğini söylemek yanlış olmaz. Diyet ve çalışmalar sonucunda belirli bir aşamaya geldikten sonra beslenme şeklinizi normal seviyelere getirmeniz gerekir. Buna tersine diyet de denilmektedir. Bahse konu işlemin kademeli olarak yapılması gerekir. Yani günlük aldığınız besinleri sürekli %10 artırabilir ve normal seviyeye bu şekilde gelebilirsiniz. Fakat her artıştan sonra vücudunuzun buna alışması için zaman verin. Eğer bu zamanı vermeden hızlı bir şekilde tersine diyet yaparsanız, kazanımlarınızı kaybedebilirsiniz!

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Karın Kaslarım Neden Belli Olmuyor?

 

Alkol ve Sigara Kullanmayı Bırakın

Alkol ve sigara kullanımının insan sağlığı için ciddi riskler içerdiği bilinen bir gerçektir. Bu durum yağsız bir kas kütlesinin oluşması için zaman zaman engel teşkil edebilmektedir. Ayrıca alkolün yüksek kaloride olması ve bel çevresindeki yağlanmalara neden olduğu da bilinmektedir. Bundan dolayı alkol ve sigarayı tamamen bırakmanız gerekir. Eğer bu noktada zorlanıyor ya da bırakamıyorsanız, alkol ve sigara alımınızı olabildiğince azaltmanız, doğru bir adım olacaktır.

 

Protein Alımına Dikkat Edin

Kas oluşumunun temelinde aminoasitler ve proteinler vardır. Proteinlerin alınmaması durumunda kasların oluşması süreci daha yavaş ilerleyecektir. Bundan dolayı sürecin başında, diyet hazırlarken protein ağırlıklı bir beslenme programı yapmanız gerekir.

Yağsız Kas Kazanımınızı Destekleyecek Protein Tozu Ürünleri İçin Tıklayın.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir