Yanlış Supplement Kullanımı

Türkiye’de fitness sektörünün hızla büyümesiyle beraber yayılan bilgi kirliliği spor yapan bir çok sedenter arkadaşın yanlış supplement kullanmasına neden olmaktadır. Her spor yapan aynı anda aminoasit, BCAA, CLA, glutamin, arginine, protein tozu, gainer ve diğer supplementleri aynı anda kullanacak diye bir şey yoktur. Kilomuza ve beslenme şeklimize göre kullanacağımız supplementleri işi bilen bir hocayla konuşup seçmeliyiz. Fazladan kullandığımız supplementler bize ekstradan kas kütlesi kazandırmayacaktır.

Vücudun boy ve kilo orantısına göre (yağ ve kas oranı) bir protein, mineral ve yağa ihtiyacı vardır. Yapılan antrenman için gerekli olan bir enerji miktarı vardır. Yıpranan kaslar için vücudun sentezlemesi gereken aminoasitler vardır. Yağ fazlası olan arkadaşlar için yağ yakımını tetikleyecek, enzimlere yardımcı supplementler vardır.Bunları bilinçsizce kullanmamız supplemente boşuna para vermemiz demektir.

Supplement kullandığımız için beslenmemizi arka plana atamayız. Ek gıda takviyeleri adı üstünde beslenmemize takviye olacaktır. Mesela protein tozu kullandığımız için protein bakımından zengin yiyecekleri azaltmamalıyız. Doğru kullanılan her supplement yürüdüğümüz bu yolda bize ekstadan adım kazandıracaktır. Supplementler doğru zamanda ve doğru miktarlarda kullanılmalı ve de spor eksik edilmemelidir.

Yazdığım yazılar tamamen kendi bilgim, okuyup araştırdığım ve de tecrübe ettiğim bilgilerdir. Yine de beslenme, antrenman ve supplement seçimi kişiden kişiye değiştiği için uygulamadan önce bir hocaya danışmanız sizin için daha iyi olur. FAZLIC

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir