Spora Yeni Başlayanlar İçin En Basit Egzersizler

En Kolay ve Etkili Egzersizler
En Kolay ve Etkili Egzersizler
Görsel: Jenny Hill / Unsplash

İlk defa düzenli spor yapmaya başlayacaksanız, nereden başlayacağınızı bilmeniz gerekir. Çünkü doğru yerden başlamazsanız, düzenli spor size zevkli gelmeyecektir. Ayrıca hedeflerinize daha uzun sürede ulaşmanız gibi sorunlar da yaşamanız söz konusu olacaktır.

Düzenli olarak spor yapmak için yola çıkmışsanız, muhtemel kendinize farklı hedefler belirlemişsinizdir. Kilo vermek veya vücudunuzu şekillendirmek için doğru bir başlangıç son derece önemlidir. Doğru başlangıç ise ancak basit egzersizler ile yapılabilir. Basit egzersizlerle başladıktan sonra zaman içinde egzersizleri zorlaştırabilirsiniz.

 

Basit Egzersizlerle Başlamanın Faydaları

Spor yapmak dışarıdan bakıldığında kolay görülebilir. Ancak egzersizlerin sürekli tekrar edilmesi, bir noktadan sonra zorlayıcı olacaktır. Bundan dolayı zor egzersizler ile yola çıkmanız, bir süre sonra büyük bir pişmanlığa dönüşebilir. Ayrıca kendinizi gereksiz yere aşırı zorlamanız, farklı sakatlıklar yaşamanıza dahi neden olabilir.

Basit egzersizler ile düzenli spora başlamak ise size farklı faydalar sağlayacaktır. Bu faydalar genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Basit egzersizleri başarı ile yapmanızın sonucunda kendinize olan güveniniz artar. Kazandığınız yüksek özgüven, sonraki aşamaların sizin için daha kolay geçmesine neden olur.
  • Egzersizler basit olsa dahi, sizin kalori yakmanızı sağlar. Uzun tekrarlar sayesinde çok daha fazla kalori yakabilir ve kilo verebilirsiniz.
  • Egzersizleri başarı ile yapmanız, sporda daha fazla zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Bu durum ise sizin hem stres seviyenizi azaltacak, hem de size mutluluk verecektir.
  • Kas gelişiminize ciddi bir katkı verdiğini göreceksiniz.
  • Egzersizleri yapmak için genellikle bir spor salonuna ve spor aletlerine ihtiyaç duymazsınız.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Kötü Bir Egzersiz Yaptığınızı Gösteren 5 İşaret

 

Yeni Başlayanların Yapabileceği Basit Egzersizler

Yürüyüş
Görsel: Frank Busch / Unsplash

Yeni başlayanların yapabileceği basit egzersizler, genel olarak iki ana sınıf içerisinde incelenebilir. Bunlar, evde ve dışarıda yapılacak egzersizler şeklindedir. İlk olarak dışarıda yapabileceğiniz basit egzersizleri inceleyelim:

  

Yürüme

En basit egzersiz olarak görülen yürüme, dışarıdaki bütün alanlarda yapılabilir. Üstelik yürüme için ekstra zaman ayırmanıza dahi gerek yoktur. Çünkü markete giderken, çocuğunuzu okula bırakırken veya farklı bir işi yapmak için gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Bu noktada biraz daha tempolu yürümeye özen gösterebilirsiniz. Günlük yürüyüşün sayısız faydaları bulunmaktadır.

 

Bisiklet

Çoğu kişinin sadece bir hobi olarak görmüş olduğu bisiklet, aslında çok önemli bir egzersizdir. Temponuza bağlı olarak bisiklet sayesinde yüksek seviyelerde kalori yakabilirsiniz. Birçok kasınızı çalıştıran bu egzersiz, dışarıda temiz hava almanın da etkili yollarından birisidir. Yürüme de olduğu gibi bu egzersizi de yine bir yerlere giderken yapabilirsiniz.

 

Koşma

Egzersiz için kendinize zaman ayırın ve eşofmanlarınızı giydikten sonra dışarı çıkın. Koşma alanlarında veya güvenli noktalarda koşun. Sürekli olarak bu egzersizi yaparsanız, kademeli olarak koşu mesafenizi arttırabilirsiniz.

Burada bahsedilenlerin dışında, dışarıda yapılacak farklı egzersizler de vardır. Onları da deneyerek güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Şimdide evin içerisinde yapabileceğiniz basit egzersizlerden öne çıkanları inceleyelim:

 

Evde Yapabileceğiniz Basit Egzersizler

Vücut Ağırlığı Egzersizleri

Egzersiz yapmayanların en önemli gerekçelerinden birisi, gerekli ekipmana sahip olmadıklarını iddia etmeleridir. Ancak bunun doğru olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü sadece vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz çok sayıda egzersiz vardır. Bunlar ev ve iş yeri gibi alanlarda dahi rahatlıkla yapabilirsiniz. Şınav, sandalye egzersizleri, mekik ve benzer egzersizler bu alanda örnek olarak verilebilir. Çalıştırmak istediğiniz kas gruplarına göre bunlardan uygun olanları yapabilirsiniz.

 

Dans

Dans etmek. Evet, yanlış okumadınız. Dans ederek de kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Üstelik bunu çocuklarınız ve diğer aile üyelerinizle yaparak çok zevkli ve keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Hareketli bir müzik eşliğinde yapacağınız hareketli danslar, vücudunuzun birçok noktasının yeniden şekillenmesini sağlayacaktır. Zumba dansı bu konudaki en iyi seçeneklerin başında gelir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Zumba Dans Egzersizi ile Yağlara Elveda

 

Online Egzersizler

Günümüzde internete erişim sağlamak artık çok kolaydır. İnternet üzerinden ücretsiz olarak yayınlanan egzersizleri inceleyerek, bunları evin içerisinde yapabilirsiniz.

Burada bahsedilen egzersizleri yapmak çok basittir. Basit olduğu için kesinlikle önemsiz görmeyin. Vücudunuzun diğer aşamalara hazırlanmasını sağlayan bu egzersizler, sandığınızdan çok daha fazla yararlıdır.

Egzersizlerinizin Kilo Verme Etkisini Artıran Yağ Yakıcı Ürünleri İçin Bu Sayfayı İnceleyin.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir