Yüksek Protein ve Az Karbonhidrat İçeren 8 Gıda

Yüksek Proteinli ve Az Karbonhidratlı Besinler

Yüksek Proteinli ve Az Karbonhidratlı Besinler

Yüksek protein ve düşük karbonhidrat içeren gıdaları bulmak her zaman çok kolay olmayabilir. Protein seviyesi yüksek olmasına karşın, aynı yükseklikte karbonhidrat içeren gıdalar beklentilerinizi bazen karşılamaz. Özellikle vücut geliştirme sporları ile ilgileniyorsanız, temel hedefiniz protein alımıdır. Bunu da olabildiğince düşük karbonhidratlı gıdalarla yapmak istersiniz. Böyle bir ihtiyacınız var ise aşağıdaki seçenekler tam size göre. Aşağıda yer alan yüksek protein ve az karbonhidrat içeren 8 gıda ile beklentilerinizi karşılayabilirsiniz.

Sizler için bulduğumuz seçenekleri, evde çok kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Böylelikle hem istediğiniz seviyede besinleri alacak hem de farklı lezzetleri tatmış olacaksınız.

 

8 Yüksek Protein ve Az Karbonhidrat İçeren Gıda

Buradaki listede her türden lezzet bulunmaktadır. Farklı lezzetlerle istediğiniz seviyede protein ve az miktarda karbonhidrat alabilirsiniz.

 

1. Yumurta Kekleri

Görsel: thelittlepine

Çok hızlı bir şekilde hazırlanan gıdaların yiyeceklerin başında yumurtalı kek vardır. Hazırlanmaları genellikle 1 saatten daha az sürer. Kendi damak zevkinize göre içerisine kaşar, pastırma, sebze ve fajita ekleyebilirsiniz.

Yumurta, en zengin protein kaynaklarından birisidir. Keke ekleyeceğiniz pastırma ve kaşar gibi ürünler ile protein seviyesini biraz daha arttırabilirsiniz. Ayrıca az bir miktar karbonhidrat da almış olursunuz.

 

2. Salatalık Sandviçleri

Görsel: thelittlepine

Düşük karbonhidrat beklentinizi en etkili karşılayacak seçeneklerden birisidir. Burada yer alan tarifi deneyerek yüksek protein ve düşük karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Üstelik bunu yaparken içiniz tamamen rahat olur. Salatalık sandviçlerinin kendi içinde farklı türleri vardır.

Eğer İtalyan usulü bir sandviç istiyorsanız, tarifinizin içerisine;

  • Salam
  • Kırmızı soğan
  • Pepperoni ekleyebilirisiniz.

Kaliforniya usulü için ise;

  • Lahana
  • Avokado
  • İsviçre peyniri doğru seçim olacaktır.

Jambon, sığır ve hindi eti ile de bu muhteşem sandviçi zenginleştirebilirsiniz. Son seçenek ise füme balığı, krem peynir, somon ve kırmızı soğan gibi lezzetlerin tarife dâhil edilmesi şeklindedir.

You May Also Like: En Çok Protein İçeren Besinler Hangileridir?

 

3. Klasik Baharatlı Yumurta

Görsel: thelittlepine

Yüksek protein denilince akla gelen yumurta ile hazırlanan bir başka tarif. Düşük karbonhidrat ve yüksek protein söz konusu olduğunda kimse yumurtaya hayır diyemez. Hazırlayacağınız yumurtanızı, baharatlar ile istediğiniz lezzete getirebilirsiniz.

 

4. Haşlanmış Yumurta

Tariflerimize yine yumurta ile devam ediyoruz. Yumurta besin değerleri açısından hayli zengindir. Yumurtayı haşlamak ise dünyanın en basit işlerinden birisidir. Bir adet haşlanmış yumurta içerisinde 6,3 gr protein ve sadece 0,4 gr karbonhidrat bulunur. Haşlanmış yumurtayı tek olarak tüketebileceğiniz gibi yanına farklı türden peynirleri de ekleyebilirsiniz.

 

5. Olgunlaşmamış Soya Fasulyesi (Edamame)

Görsel: thelittlepine

Olgunlaşmamış soya fasulyesi, yüksek proteini ve düşük karbonhidratı ile biliniz. Harika bir atıştırmalıktır. Soya sosuna batırarak yiyebilirsiniz.

 

6. Soğuk Kesim Etler

Görsel: thelittlepine.com

Protein denildiği zaman akla ilk olarak hayvansal gıdalar gelir. En iyi protein kaynağı ise hiç şüphesiz ettir. Soğuk etler, bu noktada en iyi atıştırmalık alternatifi olarak dikkat çeker. Bir dilim soğuk ette 4,7 gr protein, 0,1 gr karbonhidrat bulunur. Bu özel besinlerle sandviçler veya jambon ruloları hazırlayabilirsiniz.

You May Also Like: Lezzet Delisi Olacağınız Yüksek Proteinli 5 Kahvaltı

 

7. Yoğurt

yoğurt
Görsel: thelittlepine

Yoğurt, protein bakımından oldukça zengin bir gıdadır. Ayrıca içerisinde yüksek miktarda kalsiyum da bulunur. Geleneksel yoğurda göre ise daha düşük karbonhidrat içerir. Bir fincan yoğurtta yaklaşık 12 gr protein vardır. Yunan yoğurdunu tek başına tüketebileceğiniz gibi içerisine fındık ve benzer maddeler ekleyerek de yiyebilirsiniz.

 

8. Jambon Ruloları

jambon ruloları
Görsel: thelittlepine

Krem peynir, jambon ve benzer ürünler kullanarak kısa sürede özel rulolar hazırlayabilirsiniz. Keto dostu olan bu atıştırmalıklar, hem lezzet ihtiyacınızı hem de protein ihtiyacınızı karşılar. Damak zevkinize göre farklı eklemeler de yapabilirsiniz.

 

SONUÇ

Burada yer alan tariflerin temel özelliği protein miktarının yüksek, karbonhidrat miktarının ise düşük olmasıdır. Bundan dolayı tariflere yapacağınız eklemelere dikkat etmeli ve karbonhidrat miktarını aşırı derecede arttırmamalısınız.

Yüksek Protein ve Az Karbonhidrat İçeren İzole Protein Tozu Ürünleri İçin Tıklayın.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir