Lezzet Delisi Olacağınız Yüksek Proteinli 5 Kahvaltı

Yüksek Proteinli Kahvaltı Seçenekleri
Yüksek Proteinli Kahvaltı Seçenekleri
Via Piviso / Pixabay

Birçok uzman, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu ileri sürmektedir. Bu düşüncenin ne kadar doğru olduğu tartışılsa dahi, kahvaltının çok önemli olduğu konusunda herkes hemfikirdir. Metabolizmanın doğru olarak çalışması ve bilişsel performansın artmasında etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bunların haricinde de farklı olumlu etkileri vardır. Bundan dolayı kahvaltının özenli bir şekilde hazırlanması ve yeterli seviyede olması gerekir.

Peki, sizin kahvaltılarınız bu tanıma uyuyor mu? Yoksa 1 Eğer zamanınız yoksa size hızlıca hazırlanabilen yüksek proteinli 5 kahvaltı seçeneği hakkında detaylı bilgi verdiğimiz yazımızı okumaya devam edin.

Doğru kahvaltı, kesinlikle hazır gıdalardan meydana gelmemelidir. Burada esas olan protein ve lif içerikli gıdalar olmalıdır. Bunlar sayesinde hem sindirim sistemi sağlıklı bir şekilde çalışır, hem de vücuda istenilen besinler verilmiş olur. Şimdi sizlere hızlı hazırlanabilen ve yüksek protein içeren kahvaltı seçeneklerini sunuyoruz.

 

1. Proteinli Krepler

Hızlı hazırlanan kahvaltıların başında proteinli krepler gelir. Proteinli krep denildiği zaman aklınıza farklı bir tarif gelmesin. Yumurta ile hazırlanan klasik krepten bahsediyoruz. Krep içerisinde yer alan yumurta, vücuda gerekli proteini sağlar. Ayrıca buna eklenecek olan beyaz peynir ve yulaf ile çok daha zengin hale gelebilir. Beyaz peynir; gerekli olan kalsiyumu vücuda verirken, yulaf ise lifli yapısı ile sindirim sistemini rahatlatır. Ayrıca kendi damak tadınıza göre kreplerinizi farklı meyveler ile donatabilirsiniz. Bal, muz ve çilek ekleyerek çok daha özel tatlar elde edebilirsiniz.

Proteinli krepler hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

  • 4 yumurta akı
  • Yarım su bardağı az yağlı süzme peynir
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi

* Bu malzemeleri bir tavada pişirdikten sonra üzerine meyveleri ekleyebilirsiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Kas Oluşumunda Etkili Proteinli Tarifler

 

2. Pizza

Pizza, kahvaltıda tüketilir mi diye düşünmeyin. Klasik olan pizzadan bahsetmiyoruz. Dondurulmuş pizzaların sabah tüketilmesi uygun olmaz. Ayrıca bunların çok sağlıklı olduğunu söylemek zordur. Dolayısıyla burada size daha uygun bir pizza tarifi vereceğiz.

Buzdolabınızdan alacağınız ricotta peyniri (lor peynire benzer) ve cherry domates ile bol proteinli ve sağlıklı bir pizza hazırlayabilirsiniz. Bunun için sadece tam tahıllı bir tost ekmeğine ihtiyacınız vardır. Bu ekmeğin üzerine öncelikle peyniri sürmelisiniz. Daha sonra ise domatesleri peynirlerin üzerine yerleştirin. Böylece kısa sürede sağlıklı bir pizza hazırlamış olacaksınız.

Ricotta peynir içerisinde bol kalsiyum ve protein vardır. Kemik ve kas gelişimi için bu maddeler önemlidir. Ayrıca tam tahıllı ekmeğin lifli yapısı ile domates içesindeki diğer besinler de dikkate alındığında, pizzanın güne başlamak için en önemli seçeneklerden birisi olduğu söylenebilir.

 

3. Gecelik Yulaf

Sağlıklı gıda denildiğinde akla gelen seçeneklerden birisinin yulaf olduğu bilinir. Bu özel besin ile kendinize özel ve besleyici bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Bildiğiniz gibi yulaf zengin içeriği ve lifli yapısı ile dikkat çeker. Bunun haricinde ise yulafın içerisine eklenecek olan süt ve meyveler ile bu içerik çok daha zengin hale getirilebilir. Bu muhteşem kahvaltı için gerekli olan malzemeler şu şekildedir:

  • Yarım su bardağı yulaf
  • Yarım su bardağı az yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı toz fıstık ezmesi
  • Yarım muz püresi

 

Hazırlanışı:

  1. İlk olarak yarım bardak yulafın içerisine yarım bardak az yağlı sütü ekleyin.
  2. Daha sonra 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi ve yarım muz püresini de ilave ederek, oluşan karışımı karıştırın.
  3. Bu karışımı uygun bir kavanoza alarak ağzını kapatın. Böylece gece boyunca dinlenmesini sağlayın.
  4. Sabah ise afiyetle tüketin.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Lezzetli Protein Shake Tarifleri

 

4. Sunrise Smothie

Kahvaltınızda besin değeri yüksek meyveleri tüketmek ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise sunrise smothie tam size göre bir seçenek. Yaban mersini, ahududu, fıstık ezmesi ve süt ile yapılan muhteşem bir karışım. Bu karışım ile güne güzel bir başlangıç yapabilir ve sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • Yarım su bardağı yaban mersini
  • Yarım su bardağı ahududu
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 su bardağı az yağlı süt

Yukarıdaki malzemeleri uygun bir kapta karıştırın. Bir süre sonra belli bir kıvama geldiğini göreceksiniz. Pürüzsüz bir yapıya geldiğini gördüğünüzde karıştırmayı bırakın ve muhteşem lezzeti tadın. Bu kahvaltı ile protein ve lif ihtiyacınızın önemli bir kısmını karşılamış olacaksınız.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Protein Destekli Tatlı Tarifleri

 

5. Yoğurt Parfe

Yoğurt, çilek ve tam tahıl ile hazırlanan bu kahvaltı, gün içindeki protein ihtiyacınızın büyük bölümünü karşılayacaktır. Bir fincan ya da kupa içinde bu karışımı hazırlayabilirsiniz. Öncelikle çilek ile yoğurdu bir kupaya alarak karıştırın. Daha sonra ise üzerine tam tahılı serpin. Kısa sürede hazırlanan bu kahvaltı ile gün içinde daima dinç kalacaksınız.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir