Ev Yapımı Protein İçeceği Hazırlanışı

Kas gelişiminde büyük rol oynayan protein, her zaman ihtiyaç duyulan miktarda tüketilmesi sonucunda ciddi oranda kas gelişimini sağlaması sayesinde sporcuların yoğunlukla odaklandığı ve tüketim konusunda gerçek özen gösterdikleri bir maddedir. Aldığınız her gıdada bulunduğu gibi, ihtiyacınız olan miktara ulaşamadığınız zamanlarda takviye niteliğinde shakeler almaları da mümkündür. İyi bir vücuda belirlediğiniz sürece ulaşabilmeniz için gerekli olan fırsatı sizlere sunacak farklı shake tariflerine ulaşabilmeniz için illa protein tozu kullanmanız gerekmez. Zaten takviye özelliğinde olan ve istediğiniz zamanlarda yetersiz protein almanızı dengelemek için kullanabileceğiniz protein tozundan uzak durarak, evinizde kendi kendinize hazırlayabileceğiniz birçok shake türü bulunmaktadır. Sizlerde ev ortamında rahatlıkla hazırlayabileceğiniz, daha sonrasında veya öncesinde spor yaparak, kaslarınızın gelişimini sağlayacağınız eşsiz tariflere ulaşmak için, kolay yapımlı shakelere başlayabilirsiniz.

Evdeki malzemelerden, özellikle alacağınız birkaç meyve ve diğer ürünlerin karıştırılması sonucunda elde edeceğiniz yüksek protein değerine sahip olan shakelerle birlikte, kas gelişimini ciddi oranda hızlandırabilir, vücudunuzdaki kasların sorunsuz olarak ortaya çıkmasını ve iyi bir görünüme sahip olmanızı sağlayabilirsiniz. Vücut gelişimi için tonlarca para dökmek yerine; sağlıklı beslenmenizi kolaylaştıracak küçük dokunuşlar yapmakta tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Vereceğimiz tariflerin maliyetleri oldukça düşük olduğu gibi, her gün tüketseniz dahi sıkılmayacağınız lezzette ve kolay yapımla karşınıza çıkmaktadır.

Şimdi evde yapabileceğiniz, kas gelişimini de direkt olarak etkileyecek protein içeceği hazırlanışlarına ve malzemelerine bir göz atalım.

Ev Yapımı Protein İçecekleri

Şeftali Protein İçeceği Tarifi

Hazırlayacağınız bu tarifin bir bardağında, ortalama 25-30 gram civarında protein bulunmaktadır. Yeni spora başlayanlar için oldukça ideal bir rakam diyebiliriz.

Malzemeler;

– 1 adet soyulmuş şeftali,

– 5 adet badem,

– 5 adet fındık,

– 2 su bardağı tam yağsız süt,

– 1 çorba kaşığı bal.

Tüm malzemeleri mutfak mikserinin içine boşaltın. 15 – 20 saniye civarında karıştırdıktan sonra bardağa döküp, içmeye başlayabilirsiniz. Oldukça rahat hazırlanmasına rağmen, 30 grama yakın protein kazandırmanı, eşsiz bir seçenek olacaktır.

Muzlu Protein İçeceği Tarifi

Yine evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz ve ortalama 30 gram protein almanızı sağlayacak Muzlu Protein İçeceği, rahat hazırlanıp, yüksek protein değeri içermektedir.

Malzemeler;

– 5 adet haşlanmış yumurtanın, beyaz kısımları,

– 1 veya 2 adet tam muz,

– 400 gram civarında yağsız süt,

– 1 çay kaşığı bal.

Yine tüm malzemeleri mutfak mikserinin içine boşaltıp, 20 saniye civarında karıştırmaya başlayın. Daha sonra, karışımı bir bardağa boşaltarak içmeye başlayabilirsiniz. Toplamda 30 gramın üzerinde protein tüketimi sağlamış olacak ve kas gelişimine büyük katkı sağlamış olacaksınız.

Evde bulunan tüm malzemelerin kullanımı sonucunda farklı içecek tariflerini kendinizde üretebileceğiniz gibi; yukarıda yer alan malzemelerin değiştirilmesi sonucunda da, yüksek protein oranına sahip içeceklere sorunsuz olarak ulaşım sağlayabilir ve kendiniz evde yapabilirsiniz. Protein shake hazırlamakta kendinizi hazır hissetmiyorsanız “Protein Shake” ürünlerini inceleyerek satın alabilirsiniz.

Diğer protein içerikli tariflerede ilgi duyabilirsiniz, sizler için hazırladık;

>Lezzetli Protein Shake Tarifleri

>Protein Destekli Sporcular İçin Tatlı Tarifleri

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir