Göbek Eritmede En Yeni Modern Teknikler

Göbek Eritme Teknikleri
Göbek Eritme Teknikleri
Image by Pixabay / Pexels

Bölgesel olarak alınan kilolar pek çok kişinin adeta kâbusu olmaktadır. Bu durum görsel olarak kişileri çok rahatsız etse de sağlık açısından da son derece tehlike oluşturmaktadır. Bu aşamadan sonra bölgesel olarak alınan kiloları vermek için sadece diyet yapmak yeterli olmayacaktır. Bölgesel zayıflamak için bölgesel spor yapmak en önemli detaylardan biridir. İnsan vücudunda kilo almaya en müsait bölgelerden biri de göbek bölgesidir. Dikkatli beslenilmediğinde ve spor yapılmadığında göbek bölgesinde kısa sürede yağlanma oluşmaktadır.

Göbek bölgesindeki kilolar oldukça zor verildiği için aslında kilo oluşmadan dikkatli olmak gerekiyor. Ancak artık göbek eritmek için özel çalışma teknikleri de kısa bir zaman diliminde yağların yakılmasına imkân sağlıyor. Doğru bir beslenme ve spor programı ile göbek bölgesi ve diğer bölgelerdeki yağlanmadan kurtulmak mümkün olabilmektedir.

 

Göbek Eritme Teknikleri Ve Uygulanış Şekli

Kilo vermek düzenli egzersiz çalışmaları ile oldukça kolay olarak adlandırılsa da, bu süreç sistematik bir şekilde ilerlemesi gereken detaylardan oluşuyor. Düzenli yapılan egzersizlerin yanında mutlaka doğru beslenme tekniklerine de uyulması gerekiyor. İlk olarak göbek eritme teknikleri arasında çalışmaya başlamadan önce doğru nefes egzersizlerinin dikkate alınması gerekiyor. Çünkü doğru nefes alımı ile vücuda daha kolay oksijen girişi sağlanacağından, kolayca yağ yakımı sağlanabiliyor.

İleriki zamanlarda göbek eritme hareketlerini uygulama aşamasında yapılacak olan nefes desteklemesi de yağ yakımın da kolaylık sağlıyor. Özellikle son günlerin en favori göbek eritme teknikleri arasında; plank, crunch, topuk yakalama, kolay mekik, bisiklet egzersizi gibi hareketler oldukça revaçta olan çalışmalardır.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Ağırlık Çalışmalarında Doğru Nefes Alıp Vermek

 

Plank Hareketi İle Göbeğiniz Şekillensin


Özellikle son günlerin en popüler göbek eritme hareketlerinden biri olan plank hareketi yağ eritmede son derece başarılı olarak değerlendiriliyor. Bu teknik ayakuçları ve kol dirsekleri ile denge sağlayarak yüz üstü durmaya çalışılarak yapılıyor. Özellikle ilk başlama sürecinde 35 ya da 40 saniyelik zaman dilimlerinde yapılması uygun görülüyor. Görünüş itibari ile basit bir hareket gibi algılansa da aslında hem göbek hem de tüm vücudu zorlayan göbek eritme teknikleri arasında yer alıyor. Belirli aralıklar ile dinlenerek 3 set halinde tekrarlanan bu egzersiz yeni başlayanlar için uygun görülmektedir.

 

Göbek Eritmek İçin Crunch Tekniğini Kullanabilirsiniz


Bir diğer göbek eritme tekniği ise crunch hareketi olarak tanımlanan ve oldukça etkili olması ile bilinen egzersiz türüdür. Bu hareket daha çok mekik hareketini andırsa da yarım mekik gibi düşünülebilmektedir. Mekikten farklı olarak dizlerin kırılarak ellerin enseyi desteklemesi ile yapılmaktadır. Karın kaslarını en çok çalıştıran hareketlerin başında yer alan bu teknik son zamanların en sık tercih edilen egzersizlerinden biridir. Özellikle mekik çeker gibi eller ensede seri hareketler ile dizlere kadar yükselerek, aynı zamanda nefes alıp vererek göbek bölgesindeki yağ yakışını kolaylaştıran bir bölgesel spor çeşididir. Spor salonlarında ve evde yapılabilecek kolay ve bir o kadar keyifli tekniklerden biridir.

 

Topuk Yakalama Hareketi ile Göbeğiniz Şekillensin


Göbek eritme egzersizlerinden biri de topuklara değme hareketidir. Bu çalışma ile hem göbek bölgesi hem de yan yağların eritilmesi sağlanmaktadır. Yüz yukarı yatarak bel bölgesinde kesinlikle boşluk kalmayacak şekilde dizlerin kırılması ile sağlanan bu çalışma hem kas oluşması hem de yağların kısa sürede yakılmasında oldukça etkilidir. Mekik çekme pozisyonu alınarak dizler yarım açı ile kaldırılıp ellerin dizlere değdirilmesi ile tamamlanmaktadır. Özellikle göbek çevresi ve üst göbek kasları için ideal bir çalışmadır.

 

Göbek Eritmek İçin Farklı Mekik Hareketlerini Deneyin


Mekik hareketlerinin tümü hem spor salonlarında hem de evde yapılacak olan egzersizlerde sıkça önerilen hareketler arasında yer alıyor. Kolay mekik hareketi özellikle vücudumuzun sırt kısmı ile göbek kısmı arasında yapılan bir çalışma olduğu için özellikle kas sistemi içinde son derece faydalı çalışmalardan biri olarak sıkça öneriliyor.

Kolay mekik hareketi normal mekik hareketinden farklı olarak daha esnektir. Bu hareket vücut şekli olarak daha çok göbekteki yağları eritmeye yöneliktir. Ayrıca göbek bölgesindeki kas yapısını artırmaya da yardımcı olmaktadır.

 

Düzenli Bisiklet Egzersizi ile Daha Fit Bir Karna Sahip Olun


Sırt üst uzanarak yapılan bisiklet egzersizi hareketi hem bacak kaslarının çalışmasında hem de göbek kaslarının çalışmasında etkilidir. Özellikle göbek bölgesindeki yağların enerjiye dönüşerek yakılmasında son derece faydalı olan egzersizlerden biridir.

Bu hareketi en son hareket olarak yapmak, hem vücudu dinlendirmek hem de kan dolaşımın düzenlenmesini sağlamak için oldukça önemlidir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir