Kilo Almanın Yolları Nelerdir? Nasıl Kilo Almalıyım?

Fazla kilosu olan insanlar her zaman hayatın problem yaşarken, oldukça düşük kiloya sahip olan insanlarında problem yaşadığı bir gerçektir. Spora başladığınız zamandan itibaren kilo almak için çaba sarf ederken, yanlış teknikler ve gıdalar tüketmeniz sonucunda kiloyu yağ olarak almanız kalıcı zararları da beraberinde getirebilir. Dünya çağında kabul görmüş boy/kilo endeksine uygun bir orana gelebilmek için yapmanız gerekenlerin başında elbette spor gelmektedir.

Spor yaparak, yağ yerine kas şeklinde kilo alabileceğiniz gibi; bunu düzenli spor ve yapacağınız diyetler sonucunda elde edebilir, en iyi kiloya ulaştığınız zamanda korumak için ihtiyaçlarınıza cevap bulabilirsiniz. Kilo almanın yolları olarak sayısız içerik üretilirken, profesyonel olarak bilgilendirme amacıyla sizlere mükemmel bir rehber sunuyoruz.

  • Kilo Almak İçin Öneriler

– İlk olarak bilmeniz gerekir ki; kilo almak için düzenli bir kahvaltı alışkanlığınız olması lazım. Sabahları sağlam, doyurucu ve gün boyunca zinde tutacak gıdalar hem sağlığınız açısından, hem de kilo almanız için önemli bir yer tutuyor. Hamur işinden ziyade, kahvaltılık ürünleri tüketmenizde fayda var.

– Kahvaltılarda tüketeceğiniz çay, vücudunuzda olumsuz etkiler yaratır. Çay yerine tercih edebileceğiniz süt ve meyve suyu işinizi görecektir.

– Hiçbir öğün arasını çok uzun tutmayarak, ara öğünlere özen gösterin. Kahvaltı ve öğle yemeği arasında bir, öğle yemeği ve akşam yemeği arasında 2 ara öğün alın. Her ana öğünü de günün aynı saatinde almaya özen gösterin.

– Ekmek ve hamur işinden uzak durarak, öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerin kırmızı et, patates gibi ürünleri sıklıkla tüketmenizde fayda var. Kilo almanın temel şartlarından birisi karbonhidrattır ve karbonhidrat tüketimini düzenli hale getirirseniz, istediğiniz sonuca ulaşırsınız.

– Uyku düzeni her zaman önemlidir. Aynı saatte yatıp, aynı saatte kalkmaya özen gösterin. Yatma ve kalkma saatlerini her gün aynı düzende ve 6-8 saat arasında dengeleyecek kadar iyi hesaplayarak gerçekleştirin.

– Spor yapmaktan asla vazgeçmeyin. Düzenli bir kilo almak için vücudun gerekli olan enerjiyi tüketmesi, tükettiği enerjiden daha fazla besini ve gıdayı da alması gerekir. Günlük düzenli yürüyüşler, kardio çalışmalarından ziyade; vücuda direkt etki eden diğer çalışmaları gerçekleştirerek, kilo almanızı kolaylaştırabilirsiniz.

– Vücudunuza kurubaklagil ve et girişlerini fazlalaştırın. Her akşam et yemekleri yemeye özen gösterip, her sabah yumurta, tereyağı, bal gibi kahvaltılıkları da sıklıkla ve düzenli olarak almaya özen gösterin.

Kilo Almak İçin Hangi Ürünler Tercih Edilmelidir?

Kilo almak istiyorsanız, ilk olarak hangi gıdaları tüketmemeniz gerektiğine değinmemiz gerekir. İlk olarak fast food tarzı ve doymadığınız halde doygunluk hissi verecek kızartmalık ürünlerden uzun durmanız gerekir. Sağlıklı kilo almak için, sağlıklı yiyecekler tüketmelisiniz.

Sağlıklı ürünler ise; kırmızı et, gerçek fıstık ezmesi, yağlı süt, yoğun meyve tüketimi, tahıllı etmek, kuru yemişler ve patates olacaktır. Saydığımız ürünleri günlere bölerek hem ara öğünlerde değerlendirebilir, hem de ihtiyacınız olan yemek tariflerine de sorunsuz olarak ulaşabilirsiniz. Günlük yiyeceklerinizin planlamasını kendiniz yaparak, harcadığınız enerjiden daha fazlasını kapsayan gıdaları yoğun olarak tüketmeniz, aynı şekilde; karbonhidrat ihtiyacınıza da cevap vermelisiniz. Kilo almak için karbonhidrat şarttır. Bunu hiçbir zaman unutmayarak, yoğun olarak karbonhidrat içeren ürünleri tercih etmenizde fayda var. Fakat yağ yerine kalıcı kaslarla birlikte kilo alabilmenizi için sporu asla terk etmemenizde fayda vardır.

Karbonhidrat içeren, kilo ve hacim sporcu gıdalarından karbonhidrat tozlarını incelemek, bilgi almak için ziyaret edebilirsiniz; https://www.aloprotein.com/kilo-ve-hacim

Hızlı Kilo Almak Sağlıklı mıdır?

Kilo vermede olduğu gibi, kilo alma konusunda da, sağlıklı kilo almak her zaman önemlidir. Kilo verirken hızlı kilo vermek hiçbir zaman önerilmez. Tamamen aç kalarak, yüksek dozajda spor yaparak ve insan dışı hareketlerle bir an önce belli kiloya ulaşma isteği her ne kadar insanın doğasında olsa da; hızlı kilo almak ve vermek tamamen sağlıksız bir durum ortaya çıkarabilir. Önemli olan; kalıcı kilo almaktır.

Kalıcı kilo almaktan kasıt ise; her zaman doğru beslenme ve tavsiyeler konusunda doğru düzenlemeler yapmanız sonucunda, vücudunuza ekleyeceğiniz kilolarında kabul edilmesi, sizleri zorlamayacak kadar fazla direnç göstermeniz demektir. Yani bir anda kilo almak için yemeye içmeye ve sürekli olarak tüketime geçerseniz, gerçek manada kilo almanın yanı sıra; sağlığınızı bozma şansınızda olacaktır. Fakat kalıcı ve doğru yöntemlerle aldığınız kilolar sonucunda, hiçbir zaman sorun yaşamaz, her zaman en ideal kiloya ulaştığınız zamanlarda da başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz.

Kilo Alma Diyeti Var mı? Nasıl Yapılır?

Kilo vermek için herkesin bildiği diyet yöntemleri vardır. Kilo almak içinde, pek popüler olmasa da diyetler yer almaktadır. Aslında vücudunuzda farklılık yaratmak için yaptığımız eylemlere genel anlamıyla diyet denilmektedir. Kilo alma diyeti; Doğru besinlerin seçilmesiyle birlikte, yüksek oranda ve sıklıkla tüketilmesinden geçmektedir. Yani, sadece ana öğünlerin tüketilmesi konusunda başarı elde edemeyeceğiniz gibi; diyet programınıza ara öğünler ekleyip, kuruyemiş, meyve ve etkili karbonhidrat içeren gıdaları da bu diyete katarak, aradığınız başarılı kilo alma tekniklerine ulaşabilirsiniz.

Yağ üretmek, kilo almanın en tehlikeli halidir. Yağ yerine, kas kütlesine sahip olmak her zaman tercih etmeniz gereken bir yöntem olmalıdır. Bu kısma baktığımız zaman, protein ve karbonhidrat depolamanız sonucunda, kilo alırken aslında kas yapmış olacaksınız.

Belli bir seviyeye ulaştığınız zamanlarda ise; her zamankinden daha alımlı ve şık görüntüye kavuşurken, ihtiyacınız olan kilo oranını da korumak için spor aktivitelerini gerçekleştirmeye devam edebileceksiniz.

Kilo Almak İçin Salona Gitmek Şart mı?

Kilo almak için spor yapmayı herkes tavsiye eder. Ancak spordan kasıt asla ağırlık çalışmak, kardiyo çalışmalarına yoğunluk vermek veya diğer ağır sporlarla uğraşmak demek değildir. Vücudunuzu düzene sokmak için ihtiyacınız olan ve alacağınız kiloların direkt olarak yağ kütlesi olarak vücudunuzda kalmasını engellemek için yapmanız gereken sporlardır. Kilo almak için yapılan sporların en önemlisi yürümedir. Yürümek, vücudun açılmasını, alınan gıdaların yakılırken daha verimli ve sağlıklı bir hal almasını sağlayan unsurları içerir. Vücudunuzun her noktasının çalışmasını sağlayacak olan yürüyüşlerinizi düzenli hale getirerek, ne kadar çok yerseniz yiyin, ihtiyacınız olacağı kadar kilo almanız sağlanacaktır. Ayrıca vücudunuzun düzene girmesi, sağlıklı hissetmeniz için yürüyüş oldukça önemlidir. Uzman spor hocalarından alacağınız destekler her zaman profesyonelleşmeniz açısından önemli olsa da, kendi başınıza yapacağınız sporlar sayesinde de, kilo alma şansınızı yükseltebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir