Acı Biberin Faydaları

Acı Kırmızı biberin latince adı ile Capsicum Annuum’dur, diğer adları ise hint biberi yada macar biberidir.

İçerisinde capsaicin ve capsorbin, karotin, citrin, zeucanthin, kryptoxanthin, xanthophyll ve C, B 1, B 2 vitaminleri bulunmaktadır ve farketmişsinizdir çok zengin besin değeri mevcuttur.

Acı kırmızı biber hepimizin bildiği gibi çok yenildiğinde mide, bağırsak ve basura zararlıdır. Genellikle tüm acı bitkilerde bu yanetkiler görülür. Bir de karaciğer yetmezliği olanların kesinlikle acı kırmızı biber tüketmemesi gerekmektedir, zararlıdır.

Acı kırmızı biberin yan etkilerinden çok daha fazla sayıda faydası, tedavi edici özellikleri bulunmaktadır.

100 gram kırmızı toz biber, 500 gram su, 200 gram zeytinyağı karıştırılarak su uçana kadar kaynatılır ve geri kalan zeytinyağlı karışım ile romatizmalı yerlere masaj yapılırsa romatizma ağrılarına faydalı bir bitkidir. Faydaları bunlarla bitmez. Aynı formül saç diplerine düzenli olarak uygulandığında saç dökülmelerini engeller, yine aynı formül göğüslere masaj yapılarak uygulanırsa bronşit ve öksürüğe iyi gelmektedir. Soğuk ısırığı ve boyun tutulması da aynı formul ile masaj yapıldığı zaman acı kırmızı biberin ilaç olacağı rahatsızlıklardandır.

Bunun dışında bademcik iltihabı için toz kırmızı biber kaynatılıp gargara yapılmalıdır.
Acı biber kesinlikle ilaç gibi bir bitkidir. Yeşil acı biber karaciğer rahatsızlığı olanlara dokunmayabilir, kırmızı biber yerine yeşilide tercih edilebilir.

Diyet zamanlarında lezzetli olmayan gıdalar tüketildiğinde yanında biber yenmesi hem metabolizmayı hızlandıracak hem iştah açacaktır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir