Sporcular İçin Yağ Yakıcı Diyet Besinleri

İdeal bir sporcunun yağ yüzdesi 10‘a yakın olmalıdır. Özellikle kas görünümünün artması için sporcuların yağ yüzdelerinin azalması gerekmektedir. Bu doğrultuda yağ yakıcı diyetlere olan talep oldukça fazla artmaktadır. İnternete yazdığımızda birçok yağ yakıcı diyet çıkmaktadır. Sizden istediğim bu tarz diyetlere itibar etmemeniz yönündedir. Çünkü internet sitelerinde yazılan birçok yazılar yanlış bilgiler ve yönlendirmeler içermektedir.

Diyet denilen olay kişiye özgü olmalıdır. Örneğin 60 kg ağırlığında yağ yüzdesi % 15 olan bir kişi ile 60 kg ağırlığında yağ yüzdesi % 11 olan bir kişinin uyguladığı diyet farklı olmalıdır. Çünkü diyet bireyin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan profesyonel bir listedir. Haliyle profesyonel bir diyet listesi uzmanı tarafından hazırlanmalıdır. Bunun için sizlere bir diyetisyene gitmenizi önerebiliriz.

Bu işin uzmanları diyetisyenlerdir. Diyetisyenler tarafından hazırlanmayan diyet listeleri sizi başarıya götürüyor gibi gözükse de vücudunuz için ileriye dönük bir sağlık problemine yatırım yapmaktadır. Bunun için mutlaka bir diyetisyenden yardım almanız sizler için en doğru ve sağlıklı bir karar olacaktır. Piyasa artık öyle bir hale gelmiş durumda ki bir tane diyet kitabı okuyan kişiler kendilerini beslenme ve diyet uzmanı sanıyorlar. Bu iş eğitimsiz kesinlikle olmaz. Diyetisyenler 4 yıl boyunca insan vücudunun işleyişinden tutunda hastalıkların en ince ayrıntısına kadar öğrenip bu doğrultuda diyet listesi hazırlıyorlar. Ve emin olun ki sağlıklı bir beslenme programı ile başarıyı kesinlikle yakalayacaksınız.

Yağ Yakıcı Besinler

Yeşil çay; özellikle ara öğünlerde oldukça fazla tüketilen yeşil çay içerisinde bulunan kateşesin adlı bir madde sayesinde yağ yakımını oldukça fazla arttırmaktadır. Buna ek olarak aynı zamanda iyi bir antioksidandır. Antioksidan özelliği sayesinde sizleri hastalıklardan koruyarak daha sağlıklı bir kilo verme dönemi yaşamanızı sağlayacaktır.

Ananas;  Özellikle içerisinde bulunan bromelain adlı bir enzim sayesinde yağ yakımı metabolizmasında görev almaktadır. Bromelain adlı enzim bizim vücudumuzda da bulunmaktadır. Bromelain adlı enzim vücudumuzda yağ metabolizmasında görev alarak yağların yakılmasını sağlamaktadır.

Ananas

Tarçın; karşımıza bu noktada kan şekeri regülasyonunu düzenlemesi ile ön plana çıkmaktadır. Kan şekeri regülasyonunun yağ yakımı ile ne ilgisi var gibi sorular duyar gibiyiz. Hemen anlatalım. Kan şekeri yükseldiği zaman insülin salgılanması artar insülin salgılanmasına bağlı olarak yağ dokuya yağların depolanması gerçekleşir ve vücut yağlanmaya başlar. İşte tarçın bu noktada kan şekeri seviyesini regüle ederek aşırı miktarda insülin salgılanmasına engel olur. Böylece yağ depolanması azalmaktadır. Bu sayede vücudun yağ oranı artmamaktadır. Tarçını özellikle çubuk tarçını suyun içerisinde bekleterek gün içerisinde bu suyu tüketebilirsiniz.

Tarçın

Sporcu besinleri olarak yağ yakmaya yardımcı özelliği olan, Karnitin (LCarnitine) ürünlerini inceleyebilir, Karnitin hakkında bilgi alabilir, uygun fiyatlara güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Tıklayınız.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir