Spor Sonrası Kas Ağrılarında Bu Yöntemleri Uygulayın

Antrenman Sonrası Kas Ağrısı

Antrenman Sonrası Kas Ağrısı

Günlük olarak gerçekleştirdiğiniz spor aktiviteleri sonrasında kaslarınızda ağrılar meydana gelebiliyor. Bu durumda yapmanız gereken şey kaslarınızı kısa sürede rahatlatmanızdır. Spor sonrası kas ağrılarınızda bu etkili yöntemleri uyguladıktan birkaç dakika sonrasında kaslarınızda gevşeme ve rahatlama meydana geldiğini fark edebilirsiniz. Spor aktiviteleri sonrasında pek çok kişi kas gevşetici ilaç ve kremleri tercih ediyor. Fakat bu durum doktor kontrolünde gerçekleştirilmediğinden kaslarda sorun oluşmasına neden olabiliyor. Tam da bu noktada kas gevşetici ilaçlar yerine doğal uygulamalardan faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

Spor sonrası kas ağrılarınız için en etkili çözüm yöntemleri nelerdir? Doğal yoldan kas ağrılarınız nasıl geçer?

 

Spor Sonrası Kas Ağrıları İçin Ne Yapmalı?

Antrenman sonrası kas ağrısı daha çok aşırı egzersiz çalışmalarına yeni başlanmasına bağlı olarak meydana gelir. Ayrıca pek çok sporcu, spora ara verdikten bir müddet sonra yeniden spor yaptığında şiddetli kas ağrılarına maruz kaldığını belirtiyor. Spor aktiviteleri sırasında kaslar yoğun bir biçimde basınca maruz kalabildiğinden bu durum son derece doğaldır. Ayrıca stres faktörü de beraberinde tüm bedende oksidatif bir etkiye neden olur. Kas dokuları yenilerinin meydana gelmesi için parçalanır ve vücut yeni kasların oluşması için harekete geçer. Tüm bu eylemler beraberinde bedenin yorulmasına sebep olan önemli etkenlerdir.

 

Arnika Yağı

Krem, merhem tarzında da satışa sunulan arnika doğal yağ türü egzersiz çalışmalarına bağlı oluşan ağrıların giderilmesi açısından doğrudan deriye uygulanır. Arnika yağı deriye uygun bir biçimde uygulandığı takdirde faydalı sonuçlar elde edilebileceği, kas ağrılarında düşüş meydana getirebileceği uzmanlarca belirtilmiştir. Bu faydalı doğal içerikli yağ ayrıca kas gruplarında, dokularda ve eklemlerde çürük dokular içerisinde sıkışmış kadın dağılmasına destek olan beyaz kan hücrelerinin uyarılmasında da önemli bir role sahiptir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Bench Press Yaparken Hissedilen Ağrılar

 

Kayropraktik Tedavi

Daha çok Amerika Birleşik Devletleri’nde yaygın olarak tercih edilen bu tedavi seçeneği ilaçsız ve cerrahi müdahalesiz bir biçimde gerçekleştiriliyor. Life Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından da dile getirildiği üzere Kayropratik tedavi seçeneğin kas gevşetici ilaç ve kremlere oranla daha fazla fayda sunduğu belirtilmiştir. Bu etkili tedavi uygulaması omurganın sağlıklı bir biçimde işlev görüp görmediğini tespit eder. Omurgada oluşan problemlerin giderilmesi amacıyla uygulanır. Sırt ve boyun bölgesinde meydana gelen ağrılarda bu tedavi uygulaması oldukça faydalıdır.

 

Kenevir Yağı

Bilimsel yönden yapılan pek çok araştırmalar sonucunda Kenevir yağı içeriğinde yer alan bazı öğelerin kas ağrılarının hafifletilmesinde etkili olduğu gözlemlenmiştir. Zengin içeriği sayesinde kronik ağrıların ve iltihaplanmaların azaltılmasına destek olur. Kenevir yağının uzmanlar tarafından spor sonrası kas ağrılarının hafifletilmesi açısından kullanılması tavsiye ediliyor.

 

Esansiyel Yağlar

Yapılan araştırmalara göre kas ağrılarının hafifletilmesinde esansiyel yağların da etkili sonuçlar sunduğu görülmüştür. Nane yağı olarak da bilinen esansiyel yağlar zengin içeriği sayesinde tam bir doğal ağrı kesici ve kas gevşetici yağıdır. Özellikle spor sonrası kaslarda oluşan ağrıların hafifletilmesinde, sırt ve baş ağrılarının hafifletilmesinde tercih edilen esansiyel yağları ile birlikte jojoba yağı ya da Hindistan cevizi yağı ilave edilerek spor sonrası kas ağrılarında uygulanabilir. Limon otu yağı kan akış oranını arttırması sayesinde kas spazm ve ağrılarını hafifletebiliyor. Selvi yağı ve günlük yağı da aynı şekilde kaslarda oluşan ağrı ve spazmların hafifletilmesinde oldukça etkilidir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Kaslar Neden Yorulur Bilimsel Açıklaması

Spor Sonrası Kas Ağrıları İçin Nane Yağı
Via Silviarita / Pixabay

 

Masaj

Spor sonrası kas ağrılarının hafifletilmesinde tavsiye edebileceğimiz en etkili doğal yöntemlerden biri de masajdır. Profesyonel bir şekilde yapılan masaj uygulaması beraberinde ilgili bölgede ağrıların, rahatsızlıkların giderilmesinde oldukça etkilidir. Kronik kas ağrılarında 30 günde bir veya 30 günde 2 defa olmak kaydıyla masaj uygulamasından faydalanılabilir. Yoğun stres altında yer almanız beraberinde kaslarınızda da gerginleşmeye ve ağrı meydana gelmesine neden olabiliyor. Bu durumda yapmanız gereken masaj uygulaması gerçekleştirmenizdir. Ayrıca 2011 tarihinde Tayvan ülkesinde bir grup kanser hastaları üzerinden yapılan deneyler neticesinde masaj terapilerinin kas ağrıları üzerinde ne gibi etkiler sunduğu gözlemlenmiştir. Gözlemleme neticesinde masaj uygulamasının kaslarda oluşan ağrıları giderdiği ve kaslarda gevşeme oluşmasını sağladığı görülmüştür.

 

Ağır Besinler Tüketilmemeli

Spor sonrasında kaslarda oluşan ağrıların şiddetlenmemesi açısından ağır besin ürünleri tüketilmemelidir. Alkol, şeker, kafein, trans yağlar gibi ağır besin türleri bedende dehidrasyon meydana getirebilmekle birlikte inflamasyon düzeyini yükseltebiliyor. Bu türden besin ürünlerinden en azından kas ağrıları etkisini tamamen kaybedinceye dek uzak durulmasında fayda bulunuyor.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Glukozamin Ekrem Ağrıları İçin İyi Gelir mi?

 

Epsom Tuzu Ve Magnezyum

Spor sonrası kas ağrılarının hafifletilmesinde tavsiye edebileceğimiz en etkili doğal tedavi seçeneklerinden biri de epsom tuzu ve magnezyumdur. Kas ağrıları ayrıca magnezyum eksikliğine bağlı olarak da meydana gelebiliyor. Bu sayede epsom tuzu sayesinde kaslarınızda gevşeme meydana gelmesini sağlayabilirsiniz. Epsom tuzu içeriğinde yer alan yoğun magnezyum sayesinde aynı zamanda iltihaplanmalardan da kurtulabilirsiniz.

 

Çok Fazla İstirahat Edilmemeli

Spor sonrası kaslarda ağrı oluştuğunda ağrı şiddetli olmadığı sürece kaslarda meydana gelen iltihaplanmaların azaltılması açısından günlük sosyal aktivitelerin sürdürülmesinde sakınca bulunmuyor. Ağrının kuvvetlenmesine neden olabildiğinden çok aşırı istirahat etmekten uzak durulmasında fayda bulunuyor. Fakat burada ağrının şiddeti oldukça önemlidir. Şiddetli kas ağrılarında mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Kas Ağrılarını Hafifleten Kampanyalı Glukozamin Ürünleri İçin Tıklayın

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir