Lösin’in İnanılmaz Etkileri

Lösin esansiyel bir aminoasittir ve insan vücudunda sentezlenmez. Dışarıdan vücuda alınmalıdır. Bitkilerde ve mikroorganizmalarda, pürivik asitten başlayan birkaç işlemle sentezlenir. Protein içeren tüm gıdalarda lösin bulunduğundan lösin eksikliği çok nadir görülür. Lösin, proteinin pek çok tipinde bulunan bir amino asittir ve çeşitli besinlerin emiliminin düzgün bir şekilde yapılması için gereklidir. Lösin, bazı besin takviyelerinin içerisinde de bulunmaktadır ve sporcuların suplement olarak tercih ettiği bir amino asittir.
hardline_bcaa_matrix_630_gram-blog

Lösin, bir BCAA‘dır ve zincirleme bir amino asittir. Sadece kas gelişiminde değil vücudun hormon üretiminin arttırımında ve büyümeyi desteklemede kullanılır. Antrenman öncesinde 3 gr lösin kullanımı durumunda bile kaslar testesteron hormonunu tetikler ve kasların büyümesini sağlar. Protein takviyesi ile birlikte kullanıldığında en iyi sonuçları verir. Kas gelişimini en iyi destekleyen amino asittir ve kas gelişiminin yanında kasların onarımı metabolizmasını destekler. Oluşmuş olan kas kütlesinin yıkılmasını geciktirir ve hacimi korur. Kan şekerinin seviyesini düzenler ve vücuttaki nitrojen dengesini sağlar. Hatta yaraların da daha çabuk iyileşmesine de olanak sağlar.

Direnç, patlayıcı kuvvet yada daha farklı bir kategoriye ait spor dalındaki sporcuların kullanması gereken bu amino asit en iyi whey proteinle verimli olur. Yapılan araştırmalarda %30 performans ve kütle artışı sağladığı görülmüştür. Glutaminden sonra en önemli suplementlerden birisidir ve vücut geliştirme yapan her sporcunun takviye olarak alması gerekir.

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar