Kilo Almanızı Sağlayan Çorbalar Ve Tarifleri

Kilo konusunda problem yaşayanların başvurdukları ilk yöntem, yemek yemedir. Yemek yiyerek kilo alındığı gerçektir ancak; yeterli besin değerlerine sahip olmayan yiyecekleri tüketmeniz sonucunda başarılı sonuçlara ulaşmanızda zorlaşacaktır. Çorbadan ana yemeğe kadar, kilo almanızı etkileyen en doğru gıdaları seçmeniz sayesinde, sizlerde sağlıklı seviyelere ulaşacak kilolara erişebilirsiniz. Özellikle yemeklerin ilk olarak tüketilen çorba çeşitleriyle bile kilo alabilmeniz sağlanan tariflerle birlikte, ana yemeğe başlamadan önce midenizin rahatlamasını, tokluk hissini yaratmayan ve kilo almanız imkan tanıyan çorba tarifleri edinerek, sizlerde rahat kilo almanın farkını yaşayabilirsiniz.

Kilo almaya etki eden farklı çorba tariflerine ulaşmak için sizlerde, evinizde bulunan malzemeleri kullanabilir, oldukça rahat yapımı sayesinde de sorunsuz kilo almanıza yardımcı olabilirsiniz.

Kilo Aldırıcı Çorba Tarifleri

Kilo almanızı sağlayan tarifler arasında bulunan çorba tarifleri sayesinde, istediğiniz kilolara hem lezzetli, hem de besleyici ürünlerle ulaşabilirsiniz. En iyi besleyici maddelerin kullanılması ve sağlık açısından da ciddi bir kaliteye sahip olan tariflerimizi kullanarak, sizlerde evinizde rahatlıkla ulaşabileceğiniz malzemelerle kilo almanızı sağlayan çorbalar yapabilirsiniz.

Brokoli Çorbası

Brokolinin içerisinde bulunan demir ve diğer vitaminler sayesinde oldukça besleyici ve sağlıklı bir gıdadır. Bunu kullanarak yapacağınız çorba sayesinde kilo almanızı hızlandırıp, en iyi şekilde çözümlere ulaşabilirsiniz. Hem lezzetli hem de oldukça besleyici etkilere sahip çorbaların tariflerine geçelim.

Malzemeler;

– 2 Bardak süt,

– 2 Yemek kaşığı un,

– 2 Yemek kaşığı eritilmiş margarin,

– 1 çay kaşığı tuz,

– Kesilmiş ve temizlenmiş birkaç parça brokoli,

– 1 diş sarımsak,

– İsteğinize göre ekleyebileceğiniz farklı baharatlar ve sebzelerde ekleyebilirsiniz.

Hazırlanış olarak da gayet basit olan brokoli çorbasına ekleyeceğiniz tüm malzemeleri bir kaba koyarak karıştırmaya başlayın. Daha sonra karışımı tencereye döküp, kısık ateşte pişirebilirsiniz. Pişirdikten sonra bir kasesinde 130 kalori ve 5 gram protein elde edebilirsiniz. Hem midenizi fazla rahatsız etmeyen ve tokluk hissi uyandıran yapısı, hem de rahat tüketimi sayesinde, istediğiniz gibi sorunsuz kullanım sağlayabilirsiniz. Her zaman lezzete önem vermeyip, sağlığınızı koruyacağınız yiyecekler tüketmek yerine, aralıklarla kendinizi de şımartmanız, motivasyonunuz için önemlidir.

Bezelye Çorbası

Yine kilo almanıza etkili ve oldukça zengin bir çorba olan bezelye çorbasının hazırlanışından bahsedelim.

Malzemeler;

– 300 gram ayıklanmış bezelye,

– 3 adet soğanın beyaz kısımları,

– 1 adet soğan,

– 2 çorba kaşığı zeytinyağı,

– 4 su bardağı tavuk suyu,

– Tuz ve karabiber gibi farklı baharatlarda kullanabilirsiniz.

İlk olarak bezelyeleri temiz bir kabın içine koyarak, bol su yardımıyla yıkayın. Soğanları ince ince kıydıktan sonra, tencere içerisinde ısıttığınız zeytinyağının içinde soğanları kavurun. Daha sonra baharatlarını atıp, tavuk suyunu içine boşaltarak kaynatın. Tam kaynayacağı sırada bezelyeleri içine döküp, pişmeye bırakın. Ardından afiyetle yemeye başlayabilirsiniz.

Etli Çorba

Etli çorba, kilo almak ve protein konusunda oldukça yüksek oranlara sahip olması sebebiyle, sıklıkla tercih edeceğiniz çorbalardan birisidir.

Malzemeler;

– 200 gram kemikli et,

– 2 çorba kaşığı un,

– 2 su bardağı et suyu,

– 2 diş sarımsak,

– 1 tatlı kaşığı,

– Koymak istediğiniz kadar nane ve maydanozla birlikte, 1 tatlı kaşığı da sirke eklemeyi unutmayın.

Yapılışına geçersek; ilk olarak kemikli etleri yıkayın. Sadece sonra tencereye koyup, üzerine 3 su bardağı su dökün. İyice haşlandıktan sonra, 1 saat suyunun süzülmesi için süzgece bırakın. Etleri kemiklerden ayırarak, üzerine biraz yoğurt ekleyip tencereye koyun.  Üzerine unu döktükten sonra 2 dakika kavurun. Daha sonra et suyunu ve diğer malzemeleri de içine koyup, baharatlayarak yiyebilirsiniz. Oldukça sağlıklı kilo alacağınızı asla unutmayın.

Patates Çorbası

Kilo almak isteyenlere farklı bir alternatifte, patates çorbasıyla geliyor. Hem farklı bir lezzet, hem de yüksek karbonhidrata sahip olmasıyla, kilo almanıza etki edecektir.

Malzemeleri;

– 2 adet patates,

– 1 adet soğan,

– 3 diş sarımsak,

– 2 yemek kaşığı sıvı yağ,

– 1 litre su,

– 1 çay bardağı yoğurt,

– 1 yemek kaşığı un,

– 1 adet yumurta sarısı, birkaç damla limon, tuz ve tereyağıyla birlikte pul biber.

İlk olarak soğanı ve sarımsağı ince şekilde doğrayın. Sıvı yağda iyice pişirdikten sonra, kavurun. Daha sonra, küp şeklinde doğramış olduğunuz patatesleri ekleyerek, patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam etmelisiniz. 10 dakika sonra, yeteri kadar su koyup; kaynamaya bırakıyoruz. Diğer malzemeleri bir kaba koyarak, piştikten sonra ekleyip kısa bir süre pişirdikten sonra, servis yapabilirsiniz.

Yeşil Mercimek Çorbası

Son olarak, kilo almak isteyenleri tüketebilecekleri çorba olan Yeşil Mercimek Çorbası’ndan bahsedelim.

Malzemeleri;

– 1 su bardağı yeşil mercimek,

– 6 su bardağı et suyu veya normal su,

– Yarım su bardağı tel şehriye,

– Soğan,

– 1 çorba kaşığı tereyağı,

– 2 çorba kaşığı sıvı yağ,

– Bir tutam keklik ve 1 kaşık salçayla birlikte tuz kullanabilirsiniz.

Çorba yapımına başlamadan bir gün önce, ayıkladığınız mercimekleri suya yatırın. Sabahına, bir tencereye su ilave ederek dökmelisiniz. Soğanları tencereye doğrayıp, yağ ile kavurun. Ardından, salça tuz ve bir miktar su ekledikten sonra kaynamak için bırakabilirsiniz. Su kaynadıktan sonra, daha önce haşladığınız mercimeği ekleyip, kısık ateşte pişmesini bekleyin. Son olarak şehriye karıştırılarak pişirip, servis yapabilirsiniz.

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir