Kuvvette devamlılık; tüm organizmanın yorgunluğa karşı koyabilme yeteneği veya kapasitesi olarak tanımlanabilir. Oldukça yüksek bir seviyede kuvvetin uygulanabilmesi ile birlikte, ayrıca kuvvetin her tür engele ve zorluğa rağmen uygulanmasının olanaklı kılındığı bir yetenektir. Bunun en belirgin göstergelerinden birisi, çok eski zamanlardan beri bilinen maksimum sayıda yapılan sınav hareketidir. Bu harekette, vücut ağırlığı tarafından meydana getirilen direnç, oldukça uzun sure karşı konulmak durumundadır. Yine karın ve ters mekik hareketleri, maksimal sayıda yapıldıkları zaman, bölgesel olarak kuvvette devamlılığın geliştirilmesinde etkili olurlar.
Kürek, yüzme, kros, orta mesafe koşuların bir kısmı, basketbol, hentbol ve benzeri oyunlar gibi sportif etkinlikler, performansın 60 saniye ile 8 dakika arasında değiştiği sporları kapsar. Bu nedenle, bu sporlarda kuvvette devamlılık, performansın olumlu yönde olmasının en önemli belirleyicilerinden birisidir.
Kuvvette devamlılık ne kadar yüksek seviyedeyse vücut direnci, submaximal ağırlıkla çalışma seviyesi ve sakatlıktan korunma oranı o kadar yükselecektir. Kuvvette devamlılık antrenmanları için başlangıç hareketleri olarak size önerim:
1- Yarım squat
Bir saniyede bacakları 90 derecelik açıya kadar getirecek ölçüde inerek aşağıda bir saniye bekleyip, bir saniyede yavaşça başlangıç pozisyonuna geliriz. Tükenene kadar maksimum tekrar.
2- Maksimum tekrarlı şınav
Yerde omuz aralığından biraz daha geniş bir şekilde şınav pozisyonunda maksimum tekrarla yavaş ve nizami çekilecek. Kolların bizi kaldıramayacağı tekrara kadar zorlanacak.
3- Hyper extansion (ters mekik)
Yerde yüz üstü yatarak dizimizi ve parmak uçlarımnızı yere değmeyecek şekilde kaldırıp ellerimizide yanımıza alıyoruz. Kendinizi geriye doğru kaldırın. Maksimum kaç tekrar çıkarsa.