Yağ Yakıcı Besinler

Yağ yakımı için beslenme çok önemlidir. Bir kişi istediği kadar egzersiz yapsın yine de düzgün bir beslenme alışkanlığı yok ise kilo veremez ve yağ yakamaz. Antrenman, beslenme ve dinlenme birbirlerinden ayrılmaz bir bütündür ve bir zincir olarak düşünebilirsiniz. Günümüzün en büyük sorunlarından biri obezitedir. Buna sebep olarak yiyeceklerin organikliğinin bozulması ve yapısıyla oynanması büyük bir etken olarak gösterilebilir. Üretimi yapılan ve yiyeceklerin yapılmasında veya direkt olarak yiyecek sayılabilen ürünlerin maliyetini kısmak açısıyla yapay olarak bulunan birçok madde bulunabilmektedir. Bu maddeler vücudumuza sadece kilo olarak değil sağlıksal açıdan da çok ciddi zararlar verebilmektedir. Kilo almak veya vermek aslında o kadar da zor işler değildir. Organik beslenmeye özen gösterip düzgün bir beslenme programına uymanız takdirde kilo verme işlemini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Antrenman konusunda mutlaka özenli davranın ve haftada en az 3-4 gün ağırlık çalışmayı unutmayın. Saatler boyunca kardiyo egzersizleri yapmaktansa 40 dakikalık ağırlık antrenmanı yapmanız daha faydalı olacaktır. Kardiyo egzersizlerinizi ağırlık antrenmanlarınızın sonlarına saklayın ve kalan enerjinizi orada harcamaya özen gösterin. Kardiyo olarak interval antrenmanlar yapmaya özen gösterin.

Sağlıklı Beslenme Planı Oluştur

Sağlıklı beslenme planı sağlıklı gıdaları içeren ve belli zamanlarda belli kurallar dahilinde yemek tüketimi yapmak ile aynı kapıya dayanmaktadır. Burada basit karbonhidratlardan kaçınmanız sizlere şiddetle tavsiye edilir. Her zaman öğünlerinizde bitkisel gıda barındırmaya özen gösterin. Spor yapıyorsunuz ve protein ihtiyacınız var fakat yalnızca ihtiyacınız kadarını tüketmeye özen gösterin. Her şeyin olduğu gibi fazla protein de zararlıdır ve sizlere kilo aldırır, yağlandırır.

 

Yağ Yakıcı Takviye Kullanabilirsin

L-Carnitine:

 

-Daha enerjik ve zinde olmamızı sağlar,

-Yağ yakımını gerçekleştirir ve bunu enerji olarak açığa çıkartır,

-Uzun süreli antrenman olanağı sağlar,

-Daha fazla terleme ile toksinlerden uzaklaşmamıza yardımcı olabilmektedir,

-Yorgunluğu azaltıp dayanıklılığımızı arttırabilir.

 

CLA:

 

-Yağ yakımını hızlandırır.

-Bağışıklık sistemini güçlendirir.

-Antikataboliktir; kas kaybını önler.

-Antikanserojendir.

-Anti diyabetojeniktir; diğer bir deyişle diyabet engelleyici özelliktedir.

-Antiaterojeniktir; kardiyovasküler sağlığı iyileştirir.

 

Yağ Yakıcı Beslinler Tüket

Yağsız Yoğurt: Yoğurt içeriğinde cla bulunur ve yağ yakıcı özelliği bulunur. Yoğurt tüketimine özen gösterdiğiniz taktirde kilo verme ve yağ yakma işlemleriniz hızlanacaktır.

Protein Tozu: Protein tozlarını tüketmeniz için işte size bir sebep daha. Protein tozları kas gelişimini desteklemesi dışında yağ yakımına da oldukça etkili bir sporcu takviyesidir.

Peynir: Doğal bir peynir tüketmeniz yağ yakımınıza yardımcı olacaktır. Genel olarak süt ve süt ürünlerinin içeriğinde cla vardır ve tüketim yapmanızı tavsiye ederiz.

Somon Balığı: Balık omega-3 kaynağıdır. Omega-3 ve içeriğinde bulunan diğer bir çok maddenin vücuda sayamayacağımız kadar faydası vardır. Bunlardan en önemlisi de yağ yakımımıza katkı sağlamasıdır.

Greyfurt: İçeriğinde bulunan C Vitamini ile birlikte yağ yakımını hızlandırdığı bazı araştırmalarca kanıtlanmıştır. Ayrıca bağışıklık sisteminize de oldukça katkı sağlayacaktır.

Yumurta: Yumurta en hızlı sindirilen protein kaynaklarından biridir ve içeriğinde bolca sağlıklı yağ barındırmaktadır. Özellikle sarısını tüketmeniz yağ yakımınıza katkı sağlayacaktır.

Tarçın: Tarçın tüketimi insülin seviyesinin düzenlenmesine ve dengelenmesine yardımcı olur bu sayede yağ yakımınıza doğrudan katkı sağlayacaktır.

Keten Tohumu: Balık gibi omega kaynağıdır. Zararlı yağ asitlerinin yakılmasında omega çeşitleri gibi sağlıklı yağ asitlerinin payı oldukça büyüktür.

Hindistan Cevizi Yağı: Bu yağ çeşidi vücudumuzun depolamak yerine kullanmayı tercih ettiği bir yağ asididir. Bu da kilo almamanızı sağlayacaktır.

Yeşil Çay: Yeşil çay metabolizma hızlandırıcı özelliğe sahiptir ve içeriğinde az da olsa kafein barındırır bu sayede kan akışınız hızlanır ve daha fazla kalori harcamış sayılırsınız.

Kahve: Yeşil çay gibi metabolizma hızlandırır ve içerinde bol miktarda kafein bulundurmaktadır.

Elma Sirkesi: Vücuttaki sindirim oranını arttırdığı bilinmektedir. Metabolizmanızı hızlandıracak ve yağ yakımınızı daha hızlı gerçekleştirecek etkiye sahiptir.


Yağ yakıcı ürünlere bu linkten ulaşabilirsiniz

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir