Skullcrushers

En iyi triceps egzersizleri denilince akla gelenler özellikle: dips, close grip bench pres ve skullcrushers olur. Close grip bench pres favorilerde birinci sıralarda bugün skullcrusherstan bahsedeceğiz. Skullcrusher tricepslerinize gerçekten hacim katacak hareketlerden biridir ancak dirseğinizde bir srun varsa veya herhangi bir sakatlık yaşadıysanız daha önceden, kesinlikle dikkatli yapmalısınız. Çünkü dirsek eklemleri hareket esnasında baskı altında olduğundan biraz rahatsızlık verebilir. Skullcrusher egzersizi triceps izolasyon egzersizini,close grip bench press ile birleştiren bir egzersizdir. Bu hareketi düz, incline veya decline bench üzerine yatarak bench presteki gibi ağırlığı üzerinizde tutarak yaparsınız daha sonra dirseklerinizi kıvırarak başınızın üstünden göğsünüzün üzerine kaldırarak tekrarlarsınız.Kolay gözüküyor evet öyle ancak dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var tabi ki. Dikkat etmezseniz dirseklerinizi harap edebilirsiniz. Dipsin omuzlarınıza yaratabileceği ağıya eşdeğer bir ağrıyı skullcrusher dirseklerinizde yaratabilir.Bu yüzden bu sayacağım nokaları aklınızdan çıkartmamalısınız.
– Düz barla çalışmayın. Hemen hemen her spor salonunda EZ bar bulunmasına rağmen skull crusher ve çoğu triceps hareketini düz barla yapan kişiler oldukça yaygın. Sonuç olarak dirsek e bileklerini egzersiz sonucunda acıyla ovaladıklarını görürsünüz. Düz bar kullandığınızda çoğunlukla bu olur. Bazı egzersizlerde EZ barı programa dahil etmeniz gerekiyor. Kıvrımları sayesinde dirsek ve bileklerinizin egzersiz sürecince ergonomik açıdan daha rahat etmesini sağlıyorlar. Şayet ki EZ bar ile hala dirseklerinizde ağrı hissederseniz dumbbella çalışmanızı öneririm. Burada kendi vücudunuzu tanımanız önemli bir hal alıyor.
Ağırlığı burnunuza ve alnınıza fazla yaklaştırmayın. Scrusher ağırlığı çenenize ve başınıza yakınlaştırarak yapacağınız hareketler olduğundan özellikle bu 3 noktaya dikkat etmelisiniz. Burun hizanıza yaklaştırmamaya özen gösterin malesef ki acemice yapılan bu hareket sonucu burun kıran egzersiz olarak ünü yaygındır. Düşük tekrarlarla değil,çoğu izole triceps egzersizi gibi yüksek tekrarlarla çalışın. Ve kesinlikle bu harekete başlamadan önce dirseklerinizi ve tricepslerinizi çok iyi ısıttığınızdan emin olun.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir