Soya Sütü vs Badem Sütü

SOYA SÜTÜ VS BADEM SÜTÜ
Soya sütü ve badem sütü günlük süt tüketimi alternatifleri arasında en yaygın olalardır. Kasein alerjisi, laktoz intoleransı, diyabet veya kalp hastalığı olan kişiler için kahvaltıda tavsiye edilebilecek en yararlı içeceklerdir. Herhangi birinin diğerinden daha iyi olduğunu söyleyemem çünkü her bakımdan ikisininde avantajları ve eksikleri mevcut.

Badem sütü,ıslatılıp blenderdan geçirilen badem ezmesşnşn suyla karıştırılmasından elde edildiği için laktoz ve katkı maddeleri içermez.Laktoz alerjisi bulunan kişiler tarafından rahatlıkla tüketilebilir.. Düşük kalorilidir ve besin değerleri bakımından oldukça zengindir.İçeriğinde bulunan E Vitamini, antioksidan etkisi sağlar. Ayrıca magnezyum,kalsiyum,potasyum ve lif bakımındanda zengin olduğu için spor yapan kişiler için oldukça önemlidir. Bir bardak badem sütü (şekersiz) ortalama 40 kaloridir. Yararları yanı sıra tüketimine dikkat edilmelidir çünkü aşırı tüketimi tiroid büyümesi riskini arttırır dolayısıyla tiroid fonksiyonlarınız yavaş çalışıyorsa badem sütü tüketiminizi düşük miktarda tutmalısınız.

Soya sütüne gelirsek eğer, soya sütü inek sütünden daha fazla miktarda lif ve protein içerir. Ancak kalsiyum açısından bakıldığında bu oran inek sütünün ¼ ü kadardır. Soya sütünün ieriğindeki yağlar kötü kolestrol içermez. 100 gramında 55 kalori, 118 gr potasyum ve 50 mg sodyum bulunan soya sütü soyaya alerjisi olan kişiler tarafından kesinlikle kullanılmamalıdır. Ayrıca aşırı tüketimi tiroid hormon dengesini etkilediği için dengeli tüketmeye özen gsterilmelidir.
Badem sütü, soya sütünden daha yüksek yağ içeriğine sahip olmasına rağmen daha az nişasta içerir. Bu nedenle toplam kalori açısından ele alındığında badem sütü diet yapanlar için daha avantajlıdır. Şekersiz badem sütü fincan başına 40 kalori daha düşük iken, soya sütü neredeyse iki katına sahiptir. Ancak soya ve badem sütlerindeki yağların sizin için faydalı olduğunu unutmayın. Bu yağlar kardiyovasküler ve nörolojik hastalıklara karşı,kolestrol ve kan basıncını düşürmenin korunması için gerekli olan omega3 ve omega 6 yağ asitlerinin kompozisyonlarını barındırır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir