Antrenman Asıl Amacı Nedir?

Antrenmanın asıl amacı, sporcuları spor dalında veya spor dalının ilgili yan dallarında planlı bir şekilde zirveye ulaştırmaktır. Bu amacın gerçekleştirilmesinde, zirvenin gerektirdiği bütün performans ölçütlerini yerine getirmek gerekir. Ayrıca antrenman dönemleri boyunca bilimsel verilerden ve pedagojik prensiplerden yararlanılmalıdır. Bilim insanları antrenmanla ilgili görüş ve düşüncelerini ortaya koyarken psikoloji, fizyoloji, tıp, eğitim bilimleri vb. bilim dallarından yararlanmışlardır.

Antrenmanı spor dalında zirveye ulaşmak için değilde fiziksel bir değişim, performans ve kas koruması yada hipertrofi, herhangi bir rahatsızlığı gidermek veya başka bir sebeplede yapabiliriz. Önemli olan gelişim olduğu için yapacağınız antrenmanı doğru şekilde ve bir uzmanla yapmanız sizin sakatlıktan korunmanız ve gelişimi kısa sürede elde etmeniz çok önemlidir.PersonalTraining

Hedefiniz daima sizden ileride ve sizi yükseltecek konumda olmalıdır. Hedefe ilerleme metodunuz emin adımlarla ve acele etmeden olmalıdır. Düşündüğünüz kilo yada kuvvet sınırlarınızı aşsa bile hedefe ulaşmak için sakatlanmamalısınız. Sağlık için fitness güzel yaşam için spor yapılır. Sakatlık riskiniz ancak profesyonel sporlarda olmalıdır.

Özel hocayla çalışmak maliyetlidir. Özellikle türkiyede iyi ve kapsamlı bir eğitmenle çalışmak biraz lüks gözükebilir. Ama gelişiminizi yakından takip ederek sakatlanmanızı önleyecek ve beslenmenizede yardım edeceğide düşünülürse bu hizmet sizi en azından 3 adım öne taşıyacaktır. Sizin hedefiniz ne olursa olsun gerçekçi olduğu sürece ve yanınızda sizi doğru yönlendirecek bir uzman olduğu sürece en iyisi olana kadar zorlayarak istediğiniz kişi olacaksınız.

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir