Geniş Omuzlara Sahip Olmak İçin 5 Geçerli Sebep

Geniş Omuz için Egzersizler
Geniş Omuz için Egzersizler
Via scottwebb / Pixabay

Görüntünüzü değiştirmek istediğinizde ilk akla gelen noktalardan birisinin omuzlar olduğu söylenebilir. Fazla kilolardan kurtulma, kas yapma ve geniş omuzlara sahip olma gibi klişe olan ifadeler de bunu doğrular. Geniş omuzlara sahip olma isteğinin altında yatan farklı nedenler vardır. Bunlardan öne çıkanları sizler için derledik. Ayrıca geniş omuzlara en kolay yoldan nasıl sahip olacağınız konusunda da size öneriler sunduk. Geniş omza sahip olmanın avantajları, genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

 

1. Daha Erkeksi Bir Görünüm

Bir erkeğin çekici görünmesini sağlayan bazı hususlar vardır. Omuzlarda bunlardan birisidir. Geniş omuzlara sahip olmak, kadınlar tarafından daha çekici görünmenizi sağlar. Omuzlar genişliği sayesinde, vücudun diğer bölümleri de oldukça orantılı olacak ve üçgen bir vücuda sahip olacaksınız. Bu ise kadınların daha fazla dikkatini çekmeniz anlamına gelecek.

 

2. Özgüven Artışı

Özgüven, bir insanın sahip olduğu özellikler ile direkt olarak ilişkilidir. Nasıl bir görünüme sahip olduğunuz, özgüveninizi fazlasıyla etkiler. Eğer hayal ettiğiniz gibi bir vücuda sahip değilseniz, bu durum özgüven düşüklüğüne neden olabilir. Fakat geniş omuzlara sahip olmanız, vücudunuzun diğer bölümlerinin nasıl göründüğünü de fazlasıyla etkiler. Bütün bunların sonucunda ise istediğiniz gibi bir vücuda sahip olacağınızı söylemek yanlış olmaz.

İstenilen bir vücuda sahip olmak, sizi duygu ve düşünce bakımından da oldukça olumlu etkiler. Bu noktada geniş omuzların özgüveninizi artıracağı söylenebilir. Öyle ki, bu durum yaşam kalitenizin dahi artmasına neden olur. Sizi fazlasıyla olumlu etkiler.

 

3. İnsanların Dikkatini Çekme

Yaptığınız egzersizlerin bir sonucunu görmek sizi ziyadesiyle mutlu eder. Eğer bunu diğer insanların da gördüğünü fark ederseniz, mutluluğunuz daha katlanır. Yapılan vücut geliştirme sporlarının en belirgin sonucu, geniş omuzlardır. Omuzlar, dışarıdan son derece rahat bir şekilde fark edilir. Bu durum ise diğer insanların dikkatini çekmeniz anlamına gelir.

Toplumun farklı alanlarına girdiğinizde, sahip olduğunuz vücut direkt olarak dikkat çekecektir. Bu aşamadan sonra ise insanlar yakınınıza kadar gelecek ve sizden övgüyle bahsedecek. Daha sonra ise bunu nasıl başardığınızı, nasıl beslendiğinizi ve diğer hususları soracaktır. Kısacası ilgi tamamen sizde olacak.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Spor Yapmanın Cinselliğe Artı ve Eksileri

 

4. Saygınlık Kazanma

İnsanlardan saygı görmek için onlara bir neden verilmesi gerekir. Günümüzde insanlar, birbirine saygı gösterir, fakat saygınlık daha farklı bir husustur. Eğer geniş omuzlara sahip olursanız, saygınlık kazanmak için bir nedeniniz var demektir. Bu vücut yapısına sahip olmanız, hem güçlü olduğunuzu hem de sıkı bir egzersiz programından başarı ile çıktığınızı gösterir. Bütün bunlar ise insanların size daha fazla saygı duymasına ve sizin saygınlık kazanmanıza neden olur.

Saygınlık kazanmak, son derece zordur. Bunu kolay bir şekilde yapmanın hiçbir yolu ve yöntemi yoktur. Geniş omuzlara sahip olmak, insanları etkilemek ve bu durumun diğer avantajlarını kullanarak saygınlık kazanmak ise önemli bir işlemdir. Herkesin bunu başaramayacağını asla unutmayın.

 

5. Harika Bir Görünüm

Geniş omuzlar, sizi sadece çekici yapmaz. Aynı zamanda mükemmel bir görüntüye sahip olmanızı da sağlar. Bu durum ile tam bir beyefendi gibi görünebilir ve bulunduğunuz ortamın en şık kişisi olabilirsiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Sabahları Yorgun Mu Kalkıyorsunuz? O Zaman Bunları Yapın!

 

Geniş Omuzlara Sahip Olmak İçin Yapılması Gereken Egzersizler

Geniş omuzlara sahip olmak, sanıldığı kadar kolay değildir. Bunun için doğru bir egzersiz planının hazırlanması ve buna uygun bir beslenme düzeninin belirlenmesi gerekir. Beslenme ve egzersiz programlarına tam bir uyum sağlanır ve programın dışına çıkılmazsa, hedefe ulaşabilirsiniz. Geniş omuzlara sahip olmak için yapılması gereken egzersizlerden bazıları şunlardır:

 

I) Behind-the-Head Barbell Press

 

II) Overhead Lateral Raise

 

III) Cable Lateral Raise

 

IV) Seated Dumbbell Overhead Press

 

Burada yer alan egzersizlerin kaç set yapılacağı ve setlerin kaç tekrardan oluşacağı, bir uzman tarafından belirlenmelidir. Aşırı ya da eksik çalışma, sizi hedefinize götürmez. Dolayısıyla da planın doğru olarak yapılması son derece önemlidir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir