Daha İri Kaslı ve Sağlıklı Olmanın Yolları

Daha Kaslı Nasıl Olunur?
Daha Kaslı Nasıl Olunur?
Via phillips966 / Pixabay

Vücut geliştirme sporları, son dönemde daha fazla ilgi görmeye başladı. Bu sporu yaparak, kas kütlenizi artırabilirsiniz. Fakat hem kaslı, hem de sağlıklı olabilmek için dikkat etmeniz gereken bir takım hususlar vardır. Bunları dikkate almazsanız, ya hedefinize ulaşamazsanız ya da çeşitli sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.

Kaslı bir vücut sizin için vazgeçilmez bir husus olabilir. Ama bu noktada sağlığınızın da önemli olduğunu asla unutmayın. Sağlığınızı kaybetmeden, hayallerinizdeki kaslara sahip olmak için dikkat etmeniz gereken hususlar ve bunlara ilişkin açıklamalar aşağıda yer almaktadır.

 

1. Sürekliliği Olan Bir Çalışma ve Dinleme

Kasların gelişmesi ve hacminin artırılması için belirli bir plan dahilinde egzersizler yapılmalıdır. Bu egzersizlerin doğru olarak planlanması ve sürekli olarak devam etmesi son derece önemlidir. Yapılacak programın doğru olarak şekillendirilmesi ve doğru kas gruplarının hedeflenmesi gerekir. Söz konusu husus için mutlaka bir uzmandan yardım almanız gerektiğini unutmayın. Eğer kendi kafanıza göre bir plan yaparsanız, burada bir takım sorunların ve sakatlıkların ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise dinlenme zamanıdır. Dinlemek de vücut geliştirmenin bir parçasıdır. Eğer kaslarınız yeteri kadar dinlenmez ise gelişimleri olumsuz etkilenir. Bundan dolayı haftada en fazla 3-4 gün egzersiz yapmanız gerektiğini unutmayın. Diğer günleri ise dinlenerek geçirmelisiniz. Böylece özel hayatınız, işiniz ve sevdikleriniz için de zaman ayırmış olacaksınız. Bahse konu durum sayesinde sağlıklı bir süreç geçireceğiniz söylenebilir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Yağsız Kas Kazanımı İçin Püf Noktalar

 

2. Sayıların Bir Önemi Yok

Ağırlık egzersizleri yaparken, ne kadar ağırlık kaldırıldığı gibi hususlara çok fazla takılmayın. Sayılar, sizin rakipleriniz değil. Ayrıca bir yere yetişmek gibi hedefiniz olduğu da söylenemez. Burada temel husus, sizin amacınıza ulaşmanızdır. Bunun için sağlığınızı korumalı ve önceliklerinize karar vermelisiniz. Sürekli olarak ağırlık kaldırma ya da benzer egzersizlerle ilgili ağır hedefler koymak, yanlış bir uygulama olacaktır.

Egzersiz dönemindeki başarılarınız ya da başarısızlıklarınız, sizin için kesin sonuç değildir. Bir egzersizi başarı ile tamamladığınızda kaslarınıza ulaşmış olmazsınız. Aynı şekilde denemelerinize rağmen başarısızlıkla sonuçlanan egzersizler, sizin için tamamen faydasız değildir. Başarısızlıklarınız dahi size bir şeyler katacaktır.

Bu süreçte sağlığınız dışında sevdiklerinize ve eğitiminize zaman ayırmayı asla unutmayın. Onları kesinlikle ihmal etmeyin. Eğer burada bir ihmal durumu yaşanırsa, geri getirmek için elinizde hiçbir fırsat olmayabilir.

Via Damir Spanic / Unsplash

 

3. Doktorlardan Yararlanın

Vücut geliştirme, sıradan sporlardan çok farklıdır. Burada beslenme ve egzersiz programlarının ağırlığı çok fazladır. Bunlar ise vücutta bir takım değişimlerin meydana gelmesine neden olur. Bahse konu husus nedeniyle egzersiz döneminde mutlaka sağlık kontrollerinizi yaptırın. Değerlerinizi kontrol ettirin. Eğer herhangi bir sorun varsa bununla ilgili tedaviyi asla geciktirmeyin.

Doktorlardan yardım almak, sizin etrafınızdaki sınırların kalkmasını sağlar. Bahse konu husus sebebiyle çok daha başarılı olmanız dahi söz konusudur. Sizi sınırlayan bir durum ya da rahatsızlık, doktor tarafından fark edilebilir. Yanlış yaptığınız uygulamayı görebilir ve bunu değiştirebilirsiniz. Bütün bunların sonucunda ise ortaya çıkan sonucun son derece olumlu olacağından asla şüpheniz olmasın. Sınırlarınızı kaldırın ve başarıya koşar adımlarla gidin. Ve bunu sağlıklı bir şekilde yapın.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Geniş Omuzlara Sahip Olmak İçin 5 Geçerli Sebep

 

4. Basit Düşünün

Vücudunuz yeniden inşa etmek istiyorsunuz değil mi? Peki, sadece ağırlık kaldırarak bu mümkün mü? Bu tür sorular zihninizde dolaşıyorsa sizden önceki örneklere bakın. Yaptığınız sadece ağrılık kaldırmak gibi görünebilir. Fakat siz bir programı uyguluyorsunuz. Her ne kadar basit gibi gözükse de uygulanması son derece zor bir programınız var. Buradan başarı ile çıkabilmek için asla ayrıntılara boğulmayın. Basit düşünün. Ağırlık kaldırmak kaslarınızı geliştirir. Protein tüketmek, kas kütlenizi artırır. Bütün olay bu.

Eğer sadece ağırlık kaldırma ile kaslarım gelişmez tarzında bir düşünceye kapılırsanız, egzersizleri aksatmanız zaman almaz. Bu aşamadan sonra ise düzensiz bir çalışma hayatınız olur. En nihayetinde ise hedefinize ulaşamayacağınızı düşünür ve bu işten vazgeçersiniz. İşte böylesine bir duruma düşmemek için basit düşünmeli ve sadece detaylı olarak hazırladığınız plana göre hareket etmelisiniz. Bu sayede istediğiniz kaslı ve sağlıklı vücuda kısa bir süre içinde ulaşacaksınız. Hayallerinize sağlıklı bir şekilde ulaşmış olmanın verdiği keyif ise asla hiçbir şeye benzemeyecek.

İri ve Kaslı Bir Vücuda Daha Hızlı Ulaşmak İstiyorsanız En Etkili Protein Tozu Besin Takviyelerini Buradan İnceleyebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir