Ofis Masanızda Bile Kolayca Yapabileceğiniz 4 Egzersiz

Basit Ofis Egzersizleri
Basit Ofis Egzersizleri
Görsel: NordWood Themes / Unsplash

Günümüzde çalışanların önemli bir kısmı, günlerinin büyük bir bölümünü işlerine ayırmak durumundadır. İşten geldikten sonra ise çocuklarla ilgilenme, onların ödevlerine yardımcı olma, ev işlerini halletme gibi durumlarla meşgul olur. Bütün bunlardan dolayı egzersiz yapmaya fırsat bulamazlar. Burada bahsettiğimiz durumu siz de yaşıyor olabilirsiniz. Ancak sağlıklı yaşam için egzersiz yapmanın zorunluluğunun farkında olmalısınız. Peki, ama nasıl egzersiz yapacağım dediğinizi duyar gibiyiz. İşte bu sorunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Toplum açısında değerlendirildiğinde, hareketsiz bir yaşama sahip olduğumuz söylenebilir. Bunu değiştirmek ise son derece kolaydır. Egzersiz denildiği zaman hepimizin aklına ilk olarak spor aletleri ve spor yapılacak geniş bir alan gelir. Ancak bunlar olmadan da basit egzersizler yapabilirsiniz. Hatta sadece ofis masanızı kullanarak yapabileceğiniz çok sayıda egzersiz var. Bunların en etkililerini sizler için derledik.

 

Ofis Masasında Yapılabilecek Egzersizler

Ofis masası ya da normal bir masayı kullanarak, vücudunuzun farklı bölgelerindeki kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Burada bahsedilen hareketleri yaparken, hangi kas grubunu çalıştırmak istediğinizi dikkate alın.

 

1. Boyun Gerginliğini Giderme

Bütün gün bir sandalyede oturmak, vücudunuzdaki gerginliğin artmasına neden olur. İlk olarak bu gerginliği gidermeniz, gerekir. Bunun için yapılacak hareketler ise oldukça basittir.

  • Başınızı hafiften öne eğdikten sonra sağa doğru 360 derece döndürün. Yani başınızla bir yuvarlak çizin. Bu hareketi birkaç defa tekrarladıktan sonra şimdi de ters yöne döndürün.
  • Boyundan sonra omuzlara geçin. Omuzlarınızı önce ileri doğru, daha sonra da geriye doğru döndürün.
  • Gerginliğinizi gidermek için yapacağınız son hareket ise göğüslerinizi öne çıkararak, ellerinizle arkanızdaki sandalyenin yanlarından tutmaktır. Bu hareket esnasında vücudunuzda tam bir gerginliğin olması gerekir.

Burada bahsedilen hareketler basit ve ağrısızdır. Düzenli olarak yapıldığında, akşamları çektiğiniz baş ağrılarından büyük oranda kurtulmanızı sağlayacaktır.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Evde Yapabileceğiniz Vücut Ağırlığı Egzersizleri

 

2. Bacak Kaldırma

Sandalyenizde otururken bacaklarınızda bir ağrı biriktiğini fark edersiniz. Bundan kurtulmak için sadece 2-3 dakika egzersiz yapmanız yeterli olacaktır. Oturduğunuz yerden rahatlıkla yapabileceğiniz bu egzersiz ile kalça ve uyluk kaslarınızı etkili bir şekilde çalıştırma imkânı yakalarsınız.

Egzersizi yapmak için ilk olarak sandalyenize dik bir şekilde oturun. Daha sonra sağ bacağınızı düz bir hale getirin ve kalçanızdan güç alarak havaya kaldırın. Bu hareket esnasında dizleriniz bükülmemeli ve bacaklarınız düz olmalıdır. Bu hareketi 15 defa tekrarladıktan sonra diğer bacağa geçebilirsiniz.

 

3. Sandalye Egzersizi

Sağlam bir sandalyeniz var ise bu egzersizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Hareketi yapmak için oturur pozisyondayken sandalyenin önüne gelin ve kalçanız tamamen boşlukta olsun. Düşmemek için ellerinizle sandalyenin iki yanından destek alın. Bu konumdayken kalçanızı önce aşağıya, yere değmeden hemen önce de yukarı doğru hareket ettirin. Bu egzersizi 15 defa tekrarlayın.

Yukarıda bahsedilen hareket ile omuz ve boyun kaslarınız etkili bir şekilde çalışacaktır. Bütün aşağıya düşen omuzlarınızı böylece uyarma imkânı yakalamış olacaksınız. Dips hareketi olarak da bilinen bu egzersiz ile arka kol kaslarınızı da çok etkili bir biçimde çalıştırabileceksiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Daha Fazla Yağ Tüketerek Daha Fazla Yağ Nasıl Yakılır?

 

4. Göğüs Açıcı

Sürekli boyun ve omuz ağrısı yaşıyorsanız, bu egzersiz sizi fazlasıyla rahatlatacaktır. Yapmak için sandalyenize dik bir şekilde oturun. Daha sonra ise ellerinizi boynunuzda birleştirin. Ellerinizle boynunuzu aşağıya çekerken, dirseklerinizi kapatın. Eski konumunuza gelirken dirseklerinizi açın. Adeta bir kuşun kanat çırpma hareketini taklit etmelisiniz. Bu hareketi 10 veya 15 kere tekrar edebilirsiniz.

Burada bahsedilen egzersizleri yapmak için ekstradan bir ekipmana ihtiyacınız yok. İşteyken sadece birkaç dakikanızı ayırarak yapabilirsiniz. Molalar ve öğle arası gibi boşlukları bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Düzenli olarak tekrar etmeniz, sizi ciddi anlamda rahatlatacaktır.

Ofisteyken Gönül Rahatlığıyla Atıştırabileceğiniz Sağlıklı Aperatifler İçin Tıklayın.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir