Göbekli İnsanlar Kas Yapabilir Mi?

Göbekli İnsanlarda Vücut Geliştirme
Göbekli İnsanlarda Vücut Geliştirme
Via Fifaliana-joy / Pixabay

Body Building ya da bilinen diğer ismi ile vücut geliştirme, son dönemlerde insanların fazlasıyla ilgisini çekmeye başlamıştır. Vücut geliştirme sporları sayesinde insanlar vücutlarını yeniden şekillendirebilmekte ve kaslarını geliştirmektedir. Bu durum ise yıllardır hayali kurulan vücuda kavuşma anlamına gelmektedir. Bu sporların daha farklı faydaları vardır. Bundan dolayı ilginin her geçen gün biraz daha artması doğal olarak kabul edilmektedir. Fakat bu noktada insanların aklına farklı sorular gelmektedir.

Göbekli insanlar: “Ben de vücut geliştirme sporlarını yapabilir miyim? Göbekli insanlar kas yapabilir mi?” şeklinde sorular sormaktadır. Bu soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

 

Vücut Geliştirme Nedir?

Kas yapma denildiği zaman ilk akla gelen vücut geliştirme sporudur. Söz konusu sporlar, kendi içinde farklı bölümlerden oluşur. Yapılan bu sporlar sayesinde farklı kaslar çalıştırılır ve çalışan kaslar ise gelişmeye başlar.

Üzerine normale göre daha fazla yük binen kaslardaki gelişme, tamamen bu zorlama durumu ile ilgilidir. Zorlanan kaslarda zaman için bir takım deformeler olur ve daha sonra bunlar tamir edilir. Tamir edilme sürecinde kaslar gelişir. Örneğin; normalde 10 cm olan bir kas, yapılan vücut geliştirme sporlarının etkisi ile deforme olduğunda, deforme olan kısım vücut tarafından onarılır. Bu işlem sonucunda kasın uzunluğu ya da genişliği 11 cm olur. Burada verilen rakamlar konunun anlaşılması için örnek olarak verilmiştir. Nihayetinde çalışan kasların genişlemesi ve uzaması gibi durumlar söz konusudur.

Vücut geliştirme sporlarında yapılan hareketlerin hedefinde farklı kas grupları vardır ve bunlar zamanla gelişir. Belirli bir plana göre hareket edildiğinde, istenilen vücudun elde edilmesi söz konusu olacaktır.

 

Göbekli İnsanlar Vücut Geliştirme Yapabilir Mi?

Göbekli insanlar ifadesi ile kişinin fazla kiloları olduğu anlatılmak istenir. Fazla kilolar genellikle göbeğe neden olur, fakat bunun haricindeki bölgelerde de fazlalıkların olması söz konusu olabilir. Vücut geliştirme için bu yağların bir engel teşkil edip etmediği insanlar tarafından fazlası ile merak edilir. Bu noktada farklı görüşler söz konusu olsa da genel geçer doğrular da vardır.

Öncelikle bilinen bir yanlışın düzeltilmesi gerekir. Vücut geliştirme sayesinde vücuttaki yağların kasa dönüşmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bunun açıklaması genel olarak yukarıda yer almaktadır. Yani vücudunda normale göre daha fazla yağ bulunan birisi, bu yağları eritmeden direkt olarak kasa dönüştüremez. Fakat bu husus, göbekli insanların kas yapamayacağı anlamına gelmez.

Göbekli insanların kas yapması ile fazla kilosu olmayan insanların kas yapması arasında ciddi bir farklılık yoktur. Buradaki esas olay, kasların çalıştırılması ve geliştirilmesidir. Fakat kilolu kişilerde izlenen yolun biraz daha farklı olduğunun unutulmaması ve buna göre hareket edilmesi gerekir. Aksi takdirde ortaya çıkan sonucun tam olarak beklentileri karşılaması gibi bir durum söz konusu olmayabilir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Göbek Eritmede En Modern Teknikler

 

Göbekli İnsanlar Nasıl Kas Yapabilir?

Göbekli insanların öncelikle beklentilerinin tam olarak ne olduğunu anlaması gerekir. Burada bilinmesi gereken temel husus, kas yapma ile kilo vermenin farklı durumlar olmasıdır. Yani kas yapmak için gerçekleştirilen çalışmaların temel hedefi kasları zorlamak ve bunların gelişmesini sağlamaktır. Kilo vermede ise temel hedef yağların yakılmasıdır. Dolayısıyla ikisinin aynı işlem olmadığının bilinmesi çok önemlidir. Bunun haricinde ise hangi kasların geliştirileceği ya da nasıl bir vücut istendiğine karar verilmelidir. Bu hususların ardından yapılacak planlama ile kas yapmaya başlanabilir.

Uzmanlar tarafından dile getirilen tavsiyeler incelendiğinde göbekli insanların öncelikle vücutlarındaki yağ oranını düşürmesi gerektiği söylenebilir. Yağların varlığı direkt olarak olmasa dahi, dolaylı olarak sıkıntılı bir durumdur. Bundan dolayı yapılacak çalışmalara yağ yakımı ile başlanmalıdır.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Sağlıklı Bir İnsanda Olması Gereken Yağ Oranı

 

Göbek Bölgesindeki Kiloların Verilmesi

Göbek bölgesindeki kiloların verilmesi son derece önemlidir. Fakat vücuttaki en son gidecek yağların da genel olarak burada olduğunun bilinmesi gerekir. Bundan dolayı başlangıçta kişilerin biraz zorlanması son derece normaldir. Fakat daha sonra kilo verme ve yağ yakımı hızlanacaktır. Böylece insanlar fazla yağlarından kurtulduktan sonra çok daha rahat bir şekilde vücut geliştirmeye başlayabilir.

Göbekli insanların kilo vermeden, fazla yağlarını yakmadan kas yapmaya başlaması, normal olmayan görüntülerin oluşmasına neden olabilir. Özellikle orantısız vücut hatları oluşabilir. Bu tür durumların önüne geçmek için dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar vardır. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Abartı olmayan yağ, kas yapımı için avantajdır. Fakat aşırı yağ kesinlikle yakılmalıdır.
  • Göbekli insanların kas yapmaya başlaması ile sonuçları görmesi, göbeksiz kişilere göre daha geç olur. Çünkü gelişmeye başlayan kaslar, fazla kilolardan dolayı hemen fark edilmez. Bu durumda pes edilmemesi ve çalışmaya devam edilmesi gerekir. (Motivasyon)
  • Profesyonel bir hoca eşliğinde çalışmak avantajdır.
  • Yağ yakımı ile kas geliştirme birlikte yapılabilir, fakat ilk olarak yağ seviyesinin bir miktar aşağı çekilmesi, sürecin daha hızlı geçmesini sağlar.
  • Bütün iş kişinin azmine ve çalışma temposuna bağlıdır. Göbekli olarak kas geliştirmeye başlayıp, çok iyi sonuçlar almak mümkündür.

Yağ Yakmanızı Hızlandıracak Karnitin Ürünlerini İncelemek İçin Tıklayın.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir