Hedeflerinize Ulaşmanızı Engelleyen 5 Negatif Düşünce

Negatif Düşüncelerin Olumsuz Etkileri
Negatif Düşüncelerin Olumsuz Etkileri
Görsel: Francisco Moreno / Unsplash

Vücudunuzu yeniden şekillendirmek veya kilo vermek için düzenli egzersiz yapma fikri, sizi fazlasıyla heyecanlandırır. Hatta egzersizlere büyük bir inançla başlar ve kısa sürede istediğiniz sonucu elde edeceğinizi düşünürsünüz. Burada bahsedilenler pek çok insan geçerlidir. Ancak insanların çok önemli bir bölümü, hedeflerine ulaşamaz ve egzersiz yapmayı bırakır. İşte tam bu noktada sizi hedeflerinizden uzak tutan bazı düşünceler olduğunu asla unutmayın. Söz konusu düşünceleri bildiğinizde, onunla savaşmanız daha kolay olur. Sizler için hedeflerinize ulaşmanızı engelleyen negatif düşünceleri derledik.

 

1. Monotonluk

Fitness ile vücudunuzu şekillendirebilirsiniz, ancak bunun için aynı hareketleri uzun süre tekrar etmeniz gerekebilir. Bu durum ise egzersiz yaparken bir monotonluğun içerisine girmenize neden olacaktır. Monoton bir egzersiz rutini, bir süre sonra size sıkıcı gelecek ve belki de çalışmayı bırakmanıza neden olacaktır. Bunun için yaptığınız egzersizleri çeşitlendirmeli ve onları eğlenceli hale getirmelisiniz. Hatta buna ilişkin planlarınızı henüz egzersize başlamadan önce yapmanız çok daha doğru olacaktır.

 Bu Yazı da İlginizi Çekecektir: Spor Yapmanın Cinselliğe Artıları Ve Eksileri

 

2. Kendine İnanmama

Bu yola çıkarken sahip olmanız gereken en önemli silah özgüvendir. Çünkü fitness yapmak, çok zorlu bir yolculuk olarak görülmelidir. Bu yolda farklı sorunlar ve zorluklarla karşılaşacaksınız. Eğer başaracağınız noktasında kendinize yeteri kadar inanmıyorsanız, en ufak bir sorun sizi derinden sarsacaktır. Özgüveniniz tam olduğunda, negatif düşüncelerden nasıl sıyrılacağınızı daha iyi bilir ve ona göre hareket edersiniz. İnançlı ve sabırlı olun, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Kendine İnanmama
Görsel: Nathan Dumlao / Unsplash

 

3. Destek

Spor yaparak vücudu sıkılaştırmak, kas kütlesini arttırmak veya kilo vermek, uzun soluklu bir süreçtir. Bu sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması için farklı destek ve motivasyon kaynakları bulmanız gerekir. Öncelikle gruplar halinde yapılan çalışmaların sizin için daha uygun olup olmayacağını değerlendirin. Grup içindeki üyelerin birbirini desteklemesi, önemli bir motivasyon kaynağıdır. Bir diğer husus ise kaliteli bir eğitmen ile çalışmanız. Eğitmeniniz bu yolda size destek olduğu gibi, doğru çalışma seçeneklerini de gösterecektir. Böylece süreç boyunca daha az zorluk çekersiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekecektir: Vücut Geliştirmede Motivasyonunuzu Tavan Yaptıracak Filmler

 

4. Vücudun Hazır Olmaması

Fitness yapanların başardıklarını görmek, birçok kişinin onların yaptığını yapmak istemesine neden olur. Benzer şekilde fit bir vücuda sahip olmak da, hemen herkesin hayalidir. Bu hayallerin gerçek olması için vücudunuzu buna uygun olacak şekilde hazırlamanız gerekir. Örneğin; ağırlık kaldırma konusunu kafanıza koydunuz. Burada ilk iş olarak kondisyonunuzu arttırmalı ve kaslarınızı ağırlık kaldırmaya hazır hale getirmelisiniz. Daha sonra ise kademeli olarak bu alanda ilerlemelisiniz. Bunlar yerine direkt olarak ağırlığı kaldırmaya odaklanırsanız, farklı sakatlıklar yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Kondisyon Ne Kadar Sürede Kazanılır?

 

5. Yanlış Yerden Başlama

Fitness yapmak istediğinizde, birbirinden farklı çok sayıda egzersiz seçeneği olduğunu göreceksiniz. Söz konusu egzersizler, farklı kas gruplarını farklı şekilde etkiler. Bundan dolayı amacınıza uygun olan hareketleri çalışmanız son derece önemlidir. Örneğin; kilo vermek istediğinizde, temel amacınız kalori yakmak olmalıdır. Bunun içinde en fazla kalori yaktıran egzersizlerden başlamalısınız. Hangi egzersiz kaç kalori yaktırır konulu makalemizi de buradan inceleyebilirsiniz. Kardiyo antrenmanları, bu aşamada beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. Eğer yanlış yerden başlarsanız, boşa kürek çekmiş olursunuz. Bu durum bir süre sonra sizin motivasyonunuzu düşürür.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir